Megfenyegették a tálibok Washingtont

2021. augusztus 23. 15:04

Hétfőn a tálibok egyik szóvivője közölte: az Egyesült Államok és szövetségesei következményekkel számolhatnak, ha késleltetik az augusztus 31-re tervezett távozásukat Afganisztánból.

2021. augusztus 23. 15:04
null

Szohail Sahín a Sky News brit hírtévének nyilatkozva kifejtette: „Ha az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság több időt kér a kimenekítések folytatásához, a válasz nem. Különben következményekkel kell számolniuk” – tette hozzá.

Kijelentése válasz arra, hogy korábban Joe Biden amerikai elnök szövetségesei nyomására kilátásba helyezte az amerikai katonák kivonásának elhalasztását az augusztus 31-i határidőn túlra.

Az evakuálásra kitűzött időpont kitolását London is kezdeményezi.

Boris Johnson miniszterelnök azt tervezi, hogy a hét legfejlettebb országot tömörítő G7-ek csoportjának keddi, Afganisztánról szóló virtuális csúcstalálkozóján, amelyet Nagy-Britannia hívott össze, erre próbálja rábírni Joe Biden elnököt – írták hírügynökségek.

A hosszabításhoz szükséges a tálibok beleegyezése is

Egyes brit katonai vezetők szerint Nagy-Britanniának a kabuli repülőtéren kellene tartania csapatait, hogy folytathassa a kimenekítési erőfeszítéseket akkor is, ha az amerikaiak távoznak. James Heappey a brit védelmi minisztérium fegyveres erőkért felelős államtitkára hétfőn a Sky News tévécsatornának azt mondta, hogy

az Egyesült Államok által biztosított támogatás nélkül nem lenne nemzetközi légi szállítás.

Hangoztatta ugyanakkor, hogy a hosszabbításhoz a tálibok beleegyezésére is szükség lenne.

(MTI)

Fotó: AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. augusztus 23. 17:19
Egyre nagyobb pofájuk van ezeknek a mocskos táliboknak.
Csigorin
2021. augusztus 23. 17:12
husz evet vartak, egy ket hetet mar igazan kibirhatnak
Notfunny
2021. augusztus 23. 16:21
Hétfőn a tálibok egyik szóvivője közölte: az Egyesült Államok és szövetségesei következményekkel számolhatnak, ha késleltetik az augusztus 31-re tervezett távozásukat Afganisztánból. Ez kurva nagy gáz... Addig nem fog sikerülni az evakuálás, pláne az amcsiknak, akik saját polgáraik helyett afgánokat mentenek orba-szájba... (Az egyik legutóbbi szállítmányból 2000-ből 300(!) volt amerikai!)
diodoro
2021. augusztus 23. 16:14
Eleinte palesztinában is húzták az orrukat az angolok amikor egy terrorszervezet kezdet feltételeket szabni és államot igazgatni. Aztán megszokták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!