Leszedették a Snickers spanyol reklámját, mert túl homofób lett

2021. augusztus 10. 12:21

A reklám a Snickers „ha éhes vagy, nem vagy önmagad” platformjára épít.

2021. augusztus 10. 12:21
null

Sűrű bocsánatkérések közepette végül leszedette minden felületről a Snickers egy spanyolországi reklámját, amely több szervezet szerint erősen homofóbra sikeredett, s mint fogalmaztak, a reklám kicsengése tovább erősíti az LGBTQ-közösséggel szembeni szterotípiákat – írja a Kreatív a Guardianre hivatkozva. 

A reklám története szerint először Aless Gibaja influenszert látjuk egy férfi társaságában, ahogy „szexi narancslét” rendel a pincértől. A pincér végül egy csokit ad a hírességnek, aki a Snickersbe harapva egy hétköznapi, szakállas férfivé változik.

Ki tarthatja jó ötletnek, hogy a homofóbiára üzleti stratégiát építsen? A társadalmunk sokszínű és toleráns.

Remélhetőleg az esetből azok is tanulnak, akik arról döntenek, mit láthatunk és hallhatunk a médiában” – írta a Twitteren Irine Montero, a spanyol egyenjogúságért felelős miniszter szerint.

A leszedett reklám megtekinthető alább: 

Nyitókép: YouTube

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 11. 01:47
Miért nem kérdezik meg az a "sztárt", aki eljátszotta a szerepet? Ha ő nem sértődött meg miatta, akkor a nevében, őhelyette miért sértődik meg más? Hiszen itt ő a nevetség tárgya, nemde? Személyesen ő, és azt is csak ő tudhatja, hogy a "hasonszőrűek" ezek berágnak-e. És nyilván úgy ítélte, hogy nem fognak. Akkor másnak miért fáj az, ami a buziknak nem?
kisgul
2021. augusztus 10. 21:28
Én már semmin nem tudok meglepődni, amikor egy szikla is lehet rasszista!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 10. 19:55
Ez mitől homofób?
kulakman
2021. augusztus 10. 18:44
Nem változott át , csak átvált a kamera egy másik manusra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!