Karácsony: A migránsok jogaival nem fogunk kampányolni, mert nem lehet vele választást nyerni

2021. augusztus 02. 16:41

A főpolgármester a Zeitnak arról beszélt: a bevándorlók jogait mind a hat ellenzéki párt fontosnak tartja, de inkább nem kampányolnak ezzel.

2021. augusztus 02. 16:41
null

Karácsony Gergely, a Párbeszéd és MSZP miniszterelnök-jelölt-jelöltje a Zeitnak adott interjút. Ebben azt mondta: Orbán Viktor 2010-es megválasztása előtt „látszólag stabil demokratikus rendszer volt”. Most azért indul – mint fogalmazott –, mert morális kötelességének érzi az Orbán-kormány elleni harcot.

Budapest főpolgármestere szerint a magyar kormány „nem létező” ellenségeket kreál, értve ezalatt az LMBTQ-lobbit, Soros Györgyöt, valamint a migránsokat is. Ez utóbbi azért is érdekes, mert később ugyanebben az interjúban Karácsony Gergely azt mondja: mind a hat ellenzéki párt egyetért abban, hogy a migránsok emberi jogait garantálni kell. Arra a kérdésre azonban, hogy ez az ügy mekkora prioritást élvez az ellenzék részéről, Karácsony azt válaszolta:

Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra”

– fogalmazott.

Kérdezték Karácsonyt a gyermekvédelmi népszavazásról is, ezzel kapcsolatban azt mondta: az egész gyermekvédelem „politikai blöff”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik