Ahogy a rendszerváltás után a liberálisok, most a Fidesz a Nyugat megszállottja

2021. augusztus 17. 11:32

Hiába hirdeti magáról, hogy nem akar megfelelni a Nyugatnak, a Fidesz és értelmiségének egyik fő motorja a Nyugat irányába való görcsös bizonyítási vágy és a sértődött kisebbségi komplexus.

2021. augusztus 17. 11:32
null
Bede Ábel

„Ha megnézzük a NER-sajtót, rendszeresen találunk olyan tartalmakat, amik nem a Nyugattól való függetlenedést és nemzeti önbizalmat sugalmazzák, hanem egy Nyugat-megszállottságot és kisebbségi komplexust: az egyik ilyen műfaj, amikor eldőlnek attól, hogy valamelyik amerikai vagy nyugat-európai sajtóorgánumban Magyarországról írnak, a másik pedig az, ahogy görcsösen próbálják azt sugallni, hogy a nyugati országok éppen az összeomlás szélén állnak.

Ennek a jobboldali öngyarmatosításnak a legékesebb példája a nemrég végbement Tucker Carlson-látogatás és az arról készült cikkek. A Fideszhez köthető Mathias Corvinus Collegium hívta meg a Fox News műsorvezetőjét, hogy lépjen fel a fesztiváljukon, emellett a műsorvezető egy teljes héten át Magyarországról jelentkezett be a műsorába, és kvázi PR-műsorokat készített a Fidesz számára, amit végül egy Orbán-interjúval koronázott meg.

Önmagában már az is érdekes, hogy miért ilyen fontos a nyugatkritikus Fidesznek, hogy tetszenek az egyik legnagyobb amerikai csatorna, a Fox News nézőközönségének, de az igazán kínos az, ahogy a NER-sajtó ezt tálalta. A Mandiner például több cikkben áradozott arról, hogy az orbánizmus által elutasított hanyatló Egyesült Államokban micsoda nézettségi rekordokat döntött a miniszterelnöki interjú vagy hogy milyen »világsztár« és »nagy csillag« lépett színpadra az MCC fesztiválján, aki »irigykedve megy haza«.

A legjobb példa talán ebből a műfajból ez az interjú, amiben azt ecsetelik, hogy a nagy amerikai jobboldal mennyire csodálja Magyarországot vagy ez a cikk, ahol Boris Kálnokyt szemlézik, ahogy azt ecseteli, az egész amerikai jobboldal Magyarországról vesz példát. Itt tehát pontosan látszik, hogy nem önmagában a nyugatnak való megfelelési kényszert vetette el a NER értelmisége, hanem maximum azt, hogy nem a demokratáktól, hanem a republikánusoktól és a Fox Newstól vágynak elismerésre és vindikációra.”

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. augusztus 18. 09:21
Ez hülye!? Természetesen a kérdés költői.
Tatulus
2021. augusztus 18. 00:27
Mekkora egy barom ez a tökfej! Ráhúznák a Fideszre, amit a moslékkoalíciósok képviselnek! Tényleg aljas féreg mindegyikük!
kaltran
2021. augusztus 17. 20:09
Ez az ürge olyan mint a fotója. Homályos.
cutcopy
2021. augusztus 17. 19:29
Ezért jó az ellenzéki moslék mert ahányan csak vagytok annyi ellentmondásos dolgot mondhattok, egyiktek OV-t kelettel mossa össze másiktok meg a nyugattal, harmadik északkal negyedik déllel, szavazóitok meg majd kimazsolázzák maguknak a nekik tetszőt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!