A brit védelmi miniszter szerint az afganisztáni helyzet felbátorítja a terroristákat 

2021. augusztus 19. 13:28

Ben Wallace aggasztónak tartja, hogy az afganisztáni kivonulás miatt a nagy ellenlábasok – például Oroszország – nem tartják eléggé elszántnak a Nyugatot, a terroristák pedig felbátorodnak.

2021. augusztus 19. 13:28
null

Wallace csütörtökön a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, kellemetlen számára, hogy olyan világrend van most, amelyben az ellenlábasok gyöngének tartják a Nyugat elszántságát.

„Emiatt mindnyájunknak aggódnunk kell: ha a Nyugatot nem látják elszántnak, és töredezik, az az ellenlábasaink, például Oroszország számára bátorító” – mondta Wallace. Szerinte a kivonulást az iszlamisták szerte a világon győzelemként fogják elkönyvelni, ami ösztönzőleg fog hatni más terroristákra.

Az al-Kaida ismét megvetheti a lábát Afganisztánban

A Reuters hírügynökség Wallace nyilatkozatához kapcsolódóan felvázolja a jelenlegi afganisztáni helyzetet: 

a háború több százezer halálos áldozatot követelt, ezermilliárdokba került,

de a tálibok húszéves háborúskodás után visszaszerezték a hatalmat, a nyugati nagyhatalmak pedig kapkodva evakuálják diplomatáikat a kabuli reptéren át. London attól tart, hogy a szélsőséges tálibok visszatérése és a kaotikus nyugati kivonulás után az al-Kaida ismét megveti a lábát Afganisztánban, húsz évvel az egyesült államokbeli merényletei után.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Rahmat Gul

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. augusztus 19. 15:42
Régóta tudtátok hogy ez lesz a vége! Mégis csináltatok! Majomparádé az összes nyugati vezérkari tisztek gyülekezete! 2001-ben Szaúd Arábiaba kellett volna bevonulni. Irakban be sem kellett volna, bevonulni Katarba igen. Néhány ezer legibomba, rakéta megtette volna. Ma 160 millió ember élne nyugodtan.. Ők menekültek,holtak, bujkálók, éhezők.
Selamat
2021. augusztus 19. 13:47
"A brit védelmi miniszter szerint az afganisztáni helyzet felbátorítja a terroristák" Hogy micsoda éleslátas! Hogy micsoda nagyságú szellemi fölénnyel rendelkeznek ezek a nyugati politikusok... Ja. Igaz, nálunk ezt az utca embere is már régen tisztán látja, de hát hol vagyunk mi az ő szellemi nagyságukhoz képest? Elnézve a nyugat politikusi felhozatalát, minimum a Mt. Everest csúcsán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!