„Szégyentelen viselkedés” – A kínai külügy is reagált Baranyiék utcaátnevezéseire

2021. június 03. 15:12

Az akció csak akadályozza a kínai-magyar kapcsolatokat a kínai külügy szerint.

2021. június 03. 15:12
null

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-pin in csütörtökön reagált a budapesti utcaátnevezésekre, mint mondta, ezzel csak akadályozzák a kínai-magyar együttműködést – írja a France24.

– kommentálta.

Mint arról beszámoltunk, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely új utcanévtáblák avatásával tiltakoztak a Fudan egyetem ellen, olyan nevekre keresztelve át az egyetem körüli utakat, mint a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja és a Szabad Hongkong út.

Nyitókép: Facebook

Összesen 589 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Woof
2021. június 04. 20:47
Egy önkormányzatnak joga van akár így is átnevezni az utcákat. Kína tartsa tiszteletben a törvényeinket és kussoljon.
koronaszepe
2021. június 04. 08:52
Milyen érdekes reakciókat vált ki a kommunistákból, ha egy keresztény mártírról neveznek el egy utcát.
lendvaiildiko
2021. június 04. 08:39
Fülenagy asszony erősen emlékeztet a Bosszú csapdájában című török filmsorozat velejéig gonosz és bosszúáló Azize Aslanbey-ére, akit a kíváló színésznő Ayda Aksel alakít. Fülenagy asszony feketére festetné haját, igazi gonosz lehetne egy ilyen filmsorozatban...
tevevanegypupu
2021. június 04. 08:26
És a BLM-ről, George Floydról mikor neveznek el utcát Karácsony meg Baranyi ? Hiszen ha már mártírokról beszélnek, akkor a kedvenc mártírjukról miért feledkezik meg a szivárványos polgármester és a hiperpasszív Lánchíd szökevény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!