Baranyi Krisztina közterületek átnevezésével tiltakozik a Fudan ellen

2021. június 01. 14:37

Hídépítő utcából Dalai Láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur Mártírok útja lett.

2021. június 01. 14:37
null

Átnevezte a Ferencvárosi Önkormányzat azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel – írja a Telex. A portál szerint Baranyi Krisztina szerdán Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen jelenti be és avatja fel a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út utcatábláit.

Palkovics László miniszter korábban több mint kétórás megbeszélést tartott Karácsony Gergellyel és Baranyi Krisztinával hétfőn a Diákváros és a Fudan Egyetem ügyében. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina sajtótájékoztatón azt mondták: meghallgathatták a kormány érveit, álláspontját a beruházásról, és végeredményben a megbeszélés eredménytelen volt.

Karácsony Gergelyék népszavazást is bejelentettek az ügyben, Jámbor András pedig tüntetést szervez az egyetem ellen.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 394 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2021. június 04. 06:32
Hogy fog örülni a lakosság amikor a lakcíme Hszie Si-kuang püspök útra változik, lehet memorizálni.
ptrfarkas43
2021. június 02. 17:40
A költségét ki allja?
tevevanegypupu
2021. június 02. 07:43
Itt lenne az idő,hogy az "európai magyarok" szervezzenek egy baráti tüntetést Amerika mellett is Kína ellen..Amerika ugyanis nyakig eladósodott Kínának..ésbiztos,hogy sok, rengeteg időbe telik majd a yutahi vagy idahoi kisamerikainak visszafizetni a kölcsönt..és közben köszönetet lehetne mondani a demokratikus ellenzék nagy támogatójának Soros Györgynek is, aki sokkal előnyösebb örökös kölcsönt ajánlatt fel az Uniónak örök életre el akarván adósítani Európát és benne Magyarországot..Érthetetlen hogy sem az Unio sem Magyarország nem kapott rajta..hanem az Unio is inkább Kínával szeretne kapcsolatban maradni..még ha Amerika parancsára időnként ugrál is egy kicsit Kína ellen..
eresgé
2021. június 02. 03:20
Mártírok útja? Csodálkozom elkerülte a figyelmét a Lenin út, Sztalin köz, Mao sugárút. Egyébként a helyieknek ebbe nincs beleszólása, vagy gyűjtsünk aláírást országos népszavazásra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!