Soha többé baloldal!

2021. május 30. 12:22

Szlovákiában láthattuk, hova vezet a többpárti koalíciós vita. Isten őrizz, hogy nálunk is ilyenek akadályozzák meg az ország ügyeinek intézését.

2021. május 30. 12:22
Zsigmond Barna Pál

„Belegondolni is rossz, mit eredményezne Magyarországon ha a baloldali szivárványkoalíció kerülne hatalomra. Láthattuk, hogy a baloldal a járvány alatt végig a védekezést akadályozta, az oltások ellen, össze-vissza beszélt, kamuvideókkal, álhírekkel vezette félre az embereket. A Fidesz-Kdnp kormány, a világos és egyértelmű többségi parlamenti felhatalmazás birtokában sikeresen, határozottan irányította a védekezést és ezért ma Magyarország élen jár a világban az átoltottságban és a vírus ellen harcban.

A szomszédos Szlovákiában, ahol többpárti koalíciós kormány van, láthattuk hova vezet a pártok közötti vetélkedés, széthúzás, a felelősség hárítása, a központi irányítás hiánya. Szlovákia még márciusban 2 millió adag Szputnyik V oltóanyag vásárlásáról kötött szerződést, ebből eddig 200 ezer adagot szállítottak le, de az oltóanyagot mindeddig nem használták. A Szputnyik V beszerzése kapcsán korábban több hétig tartó, kormányátalakításhoz vezető válság is kialakult a többpárti szlovák kormánykoalícióban, amelynek két kisebb, liberális pártja ellenezte azt. Az oltóanyagot, amelyről a szlovák gyógyszerfelügyelet különböző okokra hivatkozva hónapokig nem adott ki teljes körű szakvéleményt, végül Magyarország segítségével sikerült bevizsgáltatni.

Hosszú, bohózatba illő viták és cirkuszok után, megszületett a szlovák kormány döntése, azaz legkésőbb június 7-től már Szlovákiában is alkalmazni lehet a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyagot. A pozsonyi kormány döntése az orosz oltóanyag szlovákiai használatával kapcsolatos, csaknem három hónapja tartó kormányzati huzavona végére tehet pontot, azaz a kormányzati döntések hiánya miatt az életmentő vakcinák három hónapot késtek.

Ma hazánkban 61,7 % Szlovákiában 37,3 % az átoltottsági arány. A különbség a magyar védekezés sikerességéből adódik, a kimagasló eredményhez, a magyar egészségügyi dolgozók remek, világszínvonalú munkája mellett kellett az Orbán-kormány hatékony irányítási tevékenysége is. Az oltási kampány gyorsaságának köszönhetően Magyarország az elsők között nyithatta újra gazdaságát és kaphattuk vissza régi életünket.

Szlovákiában láthattuk hova vezet a többpárti koalíciós vita, a határozatlanság, a döntésképtelenség. Isten őrizz, hogy nálunk is ilyen parttalan viták akadályozzák meg az ország ügyeinek intézését. Soha többé baloldal!”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benceujpest
2021. május 30. 22:27
Nem kérünk a baloldalból! Soha többé szemkilövetőt!
szentgyorgyizoltan
2021. május 30. 20:33
A Gyurcsány féle szemkilövetős ország-vezetési stílust ismerjük. Soha többet nem kérünk belőle.
olajfa1
2021. május 30. 18:26
Katasztrófa amit ott a "koalíciós partnerek" művelnek kormányzás helyett...
balbako_
2021. május 30. 15:11
Igen, soha többé! ( Mondhatjuk úgy is, hogy soha többé Apró-Dobrev-Gyurcsány maffia)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!