Révész Máriusz: Értelmes vitákra ma Magyarországon semmi lehetőség nincsen

2021. május 25. 10:52

A Fidesz oktatáspolitikai kabinetjének volt vezetője szerint a rendszerváltás legnagyobb tévedése volt az iskolák szerkezeti átalakítása.

2021. május 25. 10:52
null

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki korábban a miniszterelnök népesedéspolitikai főtanácsadója és a Fidesz oktatáspolitikai kabinetjének vezetője volt, Gulyás Mártinnak adott interjút a Partizán című műsorban. 

Révész Máriusz szerint furcsa, hogy a magyar oktatási rendszer nem tudja ösztönözni a társadalmi mobilitást. A műsorvezető kérdésre, miszerint 11 éve  alkotmányozó többsége van a Fidesznek, még sem történt változás, azt válaszolta, hogy ennek okát nem tudja megmondani, bár történtek kísérletek.

Fizetésrendezés kell az oktatásban is

A politikus szerint a tanári fizetések mind belföldi, mind külföldi összehasonlításban kimondottan alacsonyak Magyarországon és ezt néhány éven belül rendezni kell.

Révész Máriusz szerint Orbán Viktor azért nem vitatkozott ellenzéki politikusokkal az elmúlt időszakban, mert ennek „nem volt értelme” és szerinte értelmes vitákra ma Magyarországon semmi lehetőség nincsen.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2021. május 25. 12:54
Azért nagyon kár, hogy nincs vita a jobboldalon belül. De az eltérő oldalak között nincs miről vitatkozni: tűz és víz. Van akinek fontos, sőt elsődleges a nemzeti hovatartozás, van akinek meg nem, általában azért, mert valamelyik kisebbséghez tartozik - mit lehet erről vitatkozni?
tölgy
2021. május 25. 12:42
"értelmes vitákra ma Magyarországon semmi lehetőség nincsen" A nyomorentumos fegyőr "produkciója" igazolja Máriusz állítását. Az oktatást a magyarbálinti rendszer bevezetése küldte végleg a padlóra, a kontraszelektált tanarak hada és a cakcervezetnek hazudott bolsi propagandaintézetek mellett.
Valtiel
2021. május 25. 12:14
Azért azt is hozzá kell tenni, hogy a humán szakokon messze nem olyan rossz a helyzet, mint a természettudományiakon. 2013-ban még 108-an jelentkeztek fizika tanári képzésre az országban, 2019-ben már csak 35-en. És ezek csak azok akik jelentkeztek, van aki lemorzsolódik, meg aki nem is ebben helyezkedik el végül. Kémián még rosszabb a helyzet. Persze a fizetésemelés is nagyon jót tenne, de ha nem kedveltetik meg újra a fiatalokkal ezeket a tárgyakat, akkor lehet majd nagyokat lesni 10-20 év múlva.
Agnieszka
2021. május 25. 11:59
A józan ész hangja. A technikumok rendszere tökéletes volt, legendásan jól képeztek és a jók előtt nyitva voltak az egyetemek, ahol az első két év valamivel nehezebb volt nekik, a szaktárgyak előtérbe kerülése után viszont sokkal könnyebb. Eleve a gimnáziumok általánosítása agybaj. A szakmát annak, aki abból fog megélni, 14 éves korban el kell kezdeni tanulni. Aki nem fog egyetemi, főiskolai tanulmányokat folytatni annak a gimnázium luxus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!