Hadházy a zuglói MSZP-t támadva beszél az összefogás fontosságáról

2021. április 19. 11:40

A Momentum jelöltjének nem tetszik a kampány, amit Zuglóban folytat az MSZP.

2021. április 19. 11:40
null

Felháborodott Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje a zuglói előválasztáson, miután a kerületi tévécsatornán több ellenzéki képviselő – gyakorlatilag az MSZP vezetése – is ellenfele, Tóth Csaba mellett kampányolt.

„Az első ilyen politikusi interjú után a Momentum Mozgalom helyi szervezetének elnöke megkérdezte a szerkesztőt, hogy ugyan, ha már az előválasztás a téma, akkor nem akarnak-e teret adni a másik jelöltet támogató politikusoknak is?

Esetleg nem akarnak-e meghívni az MSZP-n kívül más pártokból is vendégeket?”

tette fel a kérdést közösségi oldalán Hadházy.

Az MSZP-nek címzett kritika után az ellenzéki összefogásra is kitért a Momentum jelöltje.

„Az összefogás fontos, hiszen a választási rendszer miatt csak így lehet legyőzni a Fideszt. Az összefogás egyrészt TECHNIKAI FOGALOM: azt jelenti, hogy minden körzetben egy jelölt induljon a Fidesz ellen. Másrészt AZONOS ÉRTÉKRENDET is jelent: a gyökeres VÁLTOZÁS ÍGÉRETÉT, hogy nem csak átfestjük a Fidesz rendszerét.

Fontos emlékeztetni: végül, az előválasztás után Zuglóban is csak egy jelölt fog indulni a Fidesz ellen, senkinek az indulása nem veszélyezteti az ellenzék sikerét”

– írta.

Ezzel egyébként az MSZP – mely a hatpárti ellenzéki együttműködés értelmében a Momentum szövetségesének számít – nem ért egyet, hiszen Zugló közismerten baloldali fellegvárnak számít – itt volt polgármester Karácsony Gergely is –, a kerület országgyűlési képviselője szerint az ellenzéknek fideszes körzetekből kellene elvinni mandátumokat, nem pedig onnan, ahol eleve baloldali mandátum van.

Nyitókép: Facebook

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. április 19. 18:16
Én Jakabra szavazok.
zakar zoltán béla
2021. április 19. 15:06
ködhaázy
Tóth Zoltán
2021. április 19. 14:31
Aki az összefosásunkban nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki az összefosásunkban nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. #kamuvalasztas #kamuparlament #kamuellenzek Ne kajáld - B O J K O T T Á L D ! #forradalmat
ipekakuana
2021. április 19. 14:18
Kérek egy kávét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!