Variánsa alakulhatott ki a brazil mutáns vírusnak

2021. március 13. 07:22

Ez „bonyolíthatja a koronavírus-járvány elleni stratégiák tervezését” a brazil minisztériumi jelentés szerint.

2021. március 13. 07:22
null

Variánsa alakulhatott ki a brazil vírusvariánsnak „szülőhazájában” – jelentette be pénteken a brazil tudomány- és technológiaügyi minisztérium. A feltehetően új változatot Brazíliának már öt pontján észlelték. A közlés szerint olyan mutációt hordozhat magában, amely „bonyolíthatja a koronavírus-járvány elleni stratégiák tervezését.”

A variánsvariánsról szóló tudományos vizsgálat dokumentációját Brazília elküldte a nemzetközi koronavírusgenom-adatbázisnak, a GISAID-nek. A világjárványt elindító eredeti – vuhaninak is nevezett – koronavírus brazil variánsát tavaly novemberben azonosították.

Kép: Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő beteget ápolnak a brazíliai Sao Paulo elővárosának,
Santo Andrénak a sportcsarnokában kialakított tábori kórházban 2021. március 4-én.
MTI/AP/Andre Penner

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rovan
2021. március 13. 20:43
Csak az immunrendszer véd meg, vagy semmi. Ideje erősíteni.
rovan
2021. március 13. 20:39
Lehet újra oltakozni, majd úgy egy év múlva, ha az arra rezisztens mutánsra is meglesz a megfelelő vakcina. Persze akkor már lesz még újabb, amire az sem hat. Az orvostudomány megtalálta a neverending bizniszt.
rovan
2021. március 13. 20:34
Ilyenek a vírusok. Mire itt a vakcina, már hatástalan is.
hopika
2021. március 13. 14:53
jön még 660 hullám, 600 mutáns variáns...úgy játszanak velünk ahogy akarnak. hamarosan kihozzák azt is az EU-ban hogy nem alkalmazható az ASTRAZENECA mert az angolok gyártják és hát ugye Brexit volt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!