Vádat emeltek Donáth László ellen szeméremsértésért

2021. február 05. 10:53

A volt szocialista politikust 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel.

2021. február 05. 10:53
null

Vádat emelt pénteken az ügyészség Donáth Lászlóval szemben – írja a Magyar Nemzet. Az ügyészség közleménye szerint egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt. Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. A lap megkereste a Fővárosi Főügyészséget is. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben – közölte az ügyészség.

Donáth ügyéről korábban már mi is beszámoltunk. Arról az ügyről van szó, amely szerint Donáth egy szeretetotthonban az egyik dolgozóval keveredett összetűzésbe. Egy takarítóként dolgozó nő a HVG-nek mondta el szeptemberben, hogy 2019 nyarán Donáth egy kisebb hiba miatt két kézzel fojtogatta. Emellett a TV2-nek azt is elárulta, hogy egy folyosón hagyott babakocsi miatt alakult ki a konfliktus. A hatóságoknak már arról is beszámolt, hogy az evangélikus lelkész korábban szexuálisan zaklatta. Állítása szerint másokat is molesztált Donáth.

(Nyitókép forrása: youtube.com)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. február 06. 10:32
"a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben" Kérdésem: miért kellene a nyilvános tárgyalást mellőzni?
btete
2021. február 05. 16:28
A rendszerváltást követően sokáig élt és tartotta magát az a szabály, hogy a gyerek nem tehető felelőssé egy szülő által elkövetett (ráadásul a biróságon még jogerősen el nem itélt ) cselekedetért. Úgy látom a mai FIDESZ világban ez már nem érvényes.
egy genetikusanalattvaló
2021. február 05. 15:23
Rosszul ítéli meg az ügyészség a helyzetet. Az a fojtogatás csak a liberális szeretet megnyilvánulásának a tipikus módja. Itt most nem egy kanál vízben, amint az általános, hanem tettleg, puszta kézzel.
bpe
2021. február 05. 15:21
mily csudálatos ez a fotó: ilyen görnyedt háttal hogy' is lehetett egyenesen beszélni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!