Belefagynak a folyókba az aligátorok Oklahomában

2021. február 25. 19:31

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön katasztrófahelyzetet hirdetett Oklahoma államban, ahol az utóbbi napokban súlyos károkat okozott a szokatlan hideg időjárás – közölte a Fehér Ház.

2021. február 25. 19:31
null

Mint írják, az intézkedésnek köszönhetően az állam 16 megyéje több szövetségi forráshoz jut. A Szövetségi Válságkezelési Ügynökség (FEMA) közlése szerint ezekben a megyékben a magánszemélyek és a vállalkozások is támogatást kaphatnak ideiglenes lakhatáshoz vagy ház körüli javításokhoz, illetve alacsony költségű kölcsönökhöz juthatnak a nem biztosított vagyoni károk fedezésére.    

Joe Biden néhány nappal ezelőtt katasztrófahelyzetet hirdetett Texas államban is, csütörtökön pedig rendkívüli állapotot hirdetett Louisianában.

Mindhárom déli állam jelenleg azért küzd, hogy helyreállítsák az extrém téli időjárás okozta károkat.    

A fagyos időjárás miatt a térségben több tucat ember vesztette életét, és milliók maradtak áramellátás nélkül.

A fagy súlyos vízhiányt is okozott. Az áramszolgáltatást mostanra nagyrészt mindenhol helyreállították, de továbbra is sok helyen arra kérik a lakosokat, hogy fogyasztás előtt forralják fel az ivóvizüket.    Az amerikai elnök pénteken Houstonba látogat, ahol helyi vezetőkkel találkozik, és a kárelhárítási erőfeszítésekről egyeztetnek majd.

(MTI)

Fotó: David Arbour, Oklahoma Department of Wildlife Conservation

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. február 27. 00:35
Eddig azt hallgattuk, hogy az aligátorok túlszaporodása veszélyezteti a biodiverzitást. Most azt hallgatjuk, hogy jajjmegfagynak szegény alik. Természetesen mindkettőnek az oka a klííííímaválatozás, annak az okai pedig a jobboldali emberek. Ebből logikusan következik, hogy jobboldaliakat irtani a legmorálisabb cselekedet, mivel az emberiség érdekében történik. Aki nem így gondolja, az pedig egy mocskos n444ci!!!
zara
2021. február 25. 22:09
szar ez a felmelegedés... szerintem kérjük fel bill gatest h ki tudja milyen kémia anyagot szorjon a levegőbe...
mo ching
2021. február 25. 19:50
Ha jól emlékszem, ettől a krokinak semmi baja nem lesz. Elvermelnek télire, mint a halak. Mindenhol így telelnek át, hogy az orruk kinn van a vízből, a többi meg a víz alatt. Tavasszal felébrednek és még morcosabbak lesznek, mint eddig.
villogókékfog
2021. február 25. 19:46
Na erre mondja az orosz azt, hogy pizgyec. Majd bájden hajakat szippantgatva mindenkit felmelegít, főleg ha ébren marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!