Telefonon könyörgött és fenyegetőzött Trump, hogy találjanak neki szavazatokat

2021. január 03. 22:40

Időközben Joe Biden karnyújtásnyira került az elnökségtől, ugyanis szerdán a szövetségi törvényhozás két háza a választás végeredményének jóváhagyásáról fog szavazni.

2021. január 03. 22:40
null

Donald Trump amerikai elnök nyomást gyakorolt ​​Georgia állam választási tisztviselőjére, hogy az „találjon” elegendő szavazatot a választás eredményének megváltoztatásához – számol be a Portfolio. A kettejük között lezajlott hívásról a Washington Post közölt részleteket. Időközben Joe Biden karnyújtásnyira került az elnökségtől, ugyanis szerdán a szövetségi törvényhozás két háza a választás végeredményének jóváhagyásáról fog szavazni. A lap által nyilvánosságra hozott hanganyag egy, a Trump és Brad Raffensperger, Georgia állam külügyminisztere közötti egy órás beszélgetésről készült.

Trump felváltva hízelgett, könyörgött és homályos büntetőjogi következményekkel fenyegette Raffenspergert, hogy az próbálja megfordítani Georgia választási eredményét, amely Biden győzelmét hozta.

Az újság szerint Raffensperger nem értett egyet Trump állításaival, és elmondta az elnöknek, hogy tisztességes volt a választás, az eredmények pontosak, és ő összeesküvés-elméletekre támaszkodik. Erre válaszul az elnök azt felelte, hogy „Georgia dühös, az ország lakosai dühösek" , majd hozzátette, hogy „nincs semmi baj azzal, ha azt mondod, tudod, hogy újraszámoltátok a szavazatokat."

„Csak 11 780 szavazatot szeretnék találni, mert megnyertük az államot ”– mondta Trump nagy meggyőződéssel. A Washington Post által közzétett felvételre egyetlen érintett sem kívánt reagálni a Reutersnek.

(Portfolio)

Címlapkép: MTI/EPA/Pool/Chris Kleponis

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. január 04. 18:41
Nem lennék Tramp helyében.
akosb
2021. január 04. 08:52
Georgia Data Shows Over 30,000 of Trump's Votes Removed, Another 12,173 Switched to Biden: Data Scientists https://www.theepochtimes.com/georgia-election-data-shows-17650-votes-switched-from-trump-to-biden-data-scientists_3640670.html Ez csak egy szelete a masszív csalásnak Georgia-ban. És Trumpot próbálják természetesen megint hülyének beállítani megint...
Vakfolt
2021. január 04. 08:34
Azt nem mondanám, hogy feszült érdeklődéssel figyelem a dolgot, mert leszarom. Annyi lehet problémás, hogy a polgárháborúba süppedő ország akarja-e basztatni a mi országunkat. Amúgy pokolra az egész csaló csapattal.
makám
2021. január 04. 08:31
persze a nevét nem meri odaírni az a féreg aki ez a "cikket" idehányta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!