Órák alatt elintézték, hogy Netanjahu is felköszöntse Keleti Ágnest

2021. január 12. 09:24

Ahhoz képes, hogy nézők nélkül kellett megrendezni a sorrendben 63. év sportolója gálát hétfőn este, a díjazottak pedig érthető okokból nagyrészt videóüzenetben köszönték meg az elismerést, mégis felkaptuk a fejünket, hiszen ritkán jelentkezik be egyszerre annyi világsztár, mint tegnap este.

2021. január 12. 09:24
null
Sal Endre
Sal Endre

Többek között az egykori amerikai úszófenomén Mark Spitz, a román tornászlegenda, Nadia Comaneci és a népszerű futballtréner, az olasz Fabio Capello is videóüzenetben köszöntötte a gála díjazottjait.

Keleti Ágnest két miniszterelnök is köszöntötte

Nem mellékes az sem, hogy a 100. születésnapját ünneplő Keleti Ágnest két miniszterelnök is köszöntötte. Orbán Viktor videóüzenete mellett bejelentkezett Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke is, aki szintén méltatta Keleti Ágnes életpályáját.

A vírushelyzet miatt a gála végén internetes sajtótájékoztatón kérdezhettek az újságírók több díjazottól és a szervezőktől is. Itt a Mandiner kérdésére Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke elmondta, az ötlet, hogy a magyar miniszterelnök mellett Izrael miniszterelnöke is köszöntse a kettős állampolgárságú Keleti Ágnest, az ő fejéből pattant ki, s meglehetősen gyorsan, mondhatni órák alatt sikerült összehozni a videós interjút. Kellett ehhez persze Szijjártó Péter külügyminiszter személyes közbenjárása is. Netanjahu első szóra vállalta a szereplést, hiszen Izraelben ugyanannyira tisztelik és elismerik Keleti Ágnest, mint Magyarországon.

Nadia Comaneci, a románok egykori kivételes tornásza is videóüzenetben köszöntötte Keleti Ágnest, őt a sportújságíró-szövetség második alelnöke, Csisztu Zsuzsa kérte fel (Zsuzsa szintén tornász olimpikon volt). Csisztu Zsuzsa azt is elmondta, évek óta az a törekvésük, hogy a világsztárok jelenlétével (most éppen videóüzenet formájában) méginkább reflektorfénybe helyezzék a gálát.

A labdarúgó Szoboszlai Dominik és a cselgáncsozó Karakas Hedvig lett az év sportolója

Mint ismeretes, a hétfő esti gálán a férfiaknál a labdarúgó Szoboszlai Dominik lett az év sportolója, a hölgyeknél pedig a cselgáncsozó Karakas Hedvig. A hagyományos csapatsportágaknál a labdarúgó-válogatott nyert, az edzőknél pedig az együttes szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

Az olasz tréner az internetes sajtóbeszélgetésbe is bekapcsolódott, ahol elmondta, megható számára az elismerés, de már az idei feladatokra koncentrál, így az Európa-bajnokságra, ahol a magyar-válogatott a német, a francia és a spanyol nemzeti csapattal lesz egy csoportban.Szoboszlai Dominikot a menedzsere, Esterházy Mátyás képviselte a videóbeszélgetésen. Arra az újságírói kérdésre, hogy nincs e „túltolva” itthon a médiában a még most is csak húszéves játékos, azt felelte: külföldön a magyar médiánál is nagyobb érdeklődés övezi a játékost, arra pedig nagyon odafigyeljenek, hogy az elismeréseket (mint hétfőn estit is), helyén kezelje a játékos.

Címlapképen: Berkesi Judit, az M4 Sport - Év sportolója gála háziasszonya a gála televíziós felvételén a Nemzeti Színházban 2021. január 8-án. A kivetítőn 120 olimpikon köszönti a Magyar Sportújságírók Szövetség életműdíjával kitüntetett 100 éves Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai bajnokát. A 63. alkalommal megrendezett díjátadóra a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül került sor. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. január 12. 14:52
Izrael érdekes eset abból a szempontból, hogy rengeteg kiváló sportoló, köztük olimpiai bajnok alijázott a szoci országokból, főleg a Szovjetunió megszűnése után a 90-es években. Sokan közülük iskolát teremtettek, edzősködnek, valahogy mégse tudtak egy hasonló szinvonalú sportot felépiteni az új helyen
buckafej
2021. január 12. 13:46
Én csak egy egyszerű műbútorasztalos vagyok (na, jó, nem, ez Boncz Géza poénja), de én is hallottam Tarics Sándor nevét, film is készült róla, legalábbis láttam a tévében is, a haláláról is beszámoltak. Nagyon régóta az USA-ban élt, nem tudom, mennyiszer járt haza. Nem kell szembeállítani senkit, senkivel. Egy Bibliát idézgető nőtől furcsa, hogy antiszemita, kedves annamanna.
jánosbácsi
2021. január 12. 13:34
Ki az a Netanjahu?
I.E.D.
2021. január 12. 13:22
Szóval, ennyit arról, kedves vérkipcsakok, ki fújja a passzátszelet Hunniában, a NEMZETI Együttműködés rendszerében...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!