Készül a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása

2021. január 22. 16:38

Időszaki kiállítást rendez idén nyáron a Közlekedési Múzeum leendő új otthonában, az átépítés előtt álló egykori Északi Járműjavító területén Kőbányán – adta hírül Vitézy Dávid a Facebookon.

2021. január 22. 16:38
null

„A helyszínre érkezett különleges mozdonyok mellett az új Közlekedési Múzeum terveit is szeretnénk részletesen bemutatni. A volt Északi Járműjavítóban az ipari örökség megőrzésével és világszínvonalú kortárs építészettel kiegészítve szeretnénk új kulturális negyedet létrehozni itt, Kőbánya egykori rozsdaövezetében” – írja az intézmény igazgatója. 

A kiállítás látogatói megcsodálhatják a műemlék Dízelcsarnokot mostani, romos állapotában, aminél „autentikusabb helyszín az Új Közlekedési Múzeum számára talán nem is képzelhető el” Vitézy Dávid szerint. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. január 23. 15:17
Hogy a Közlekedési Múzeum nem a Városligetben lesz, az igencsak későn született, DE nagyon HELYES döntés volt. Az viszont baromi rossz döntés volt, hogy a városligeti épületet jóval előbb lebontották, mint ahogy a kőbányai új múzeum elkészül. Merthogy csak amikor lebontották, akkor jöttek rá, hogy mekkora hülyeség mozdonyt, vasúti kocsit, villamost meg buszt a -2, -3 pincei szinteken kiállítani a Ligetben. Orbánék eszetlen ligeti ötletelésének mintapéldánya... (:-((((((((((((((((((
Vasalo
2021. január 22. 17:34
Sajnos amig a föcsotány rontja a levegöt Budapesten addig kerülöm a fövárost.... pedig szivesen megnéztem volna a kiállitást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!