Fürjes: Heti félmillió budapestit szolgálnak ki az új buszok

2021. január 13. 08:22

Az éjjel Budapestre érkezett újabb 17 busz, amit a kormány vásárol a BKV-nak.

2021. január 13. 08:22
null

A főváros még a 2020-as költségvetési évben kapott a kormánytól buszbeszerzésre 3,2 milliárd forintot, melyet a 2021-es évben fog tudni lehívni. Erről levélben tájékoztatta még tavaly májusban a főpolgármestert a miniszterelnökséget vezető miniszter, Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A BKV buszgarázsában december negyedikén tartott Fürjes Balázs sajtótájékoztatón már csak Karácsony Gergely főpolgármester aláírására volt szükség, hogy a buszok megérkezhessenek. Kitért arra is, hogy a BKV buszbérlési pályázata, amit egy offshore-hátterű cég nyert meg, egy „füstbe ment terv”, hiszen egyetlen bérelt busz sem érkezett meg Budapestre.

Az államtitkár szerdára virradóra tette ki tweetjét, mely 17 újabb busz érkezéséről számolt be. 

„Az éjjel Budapestre érkezett újabb 17 busz,amit a kormány vásárol a BKV-nak. 64 vadonatúj, akadálymentes, légkondis, környezetbarát kékbusz beszerzését biztosítottuk, ezek heti félmillió budapestit szolgálnak ki.Jó utat mindenkinek!” – írta Fürjes Balázs.

A vadonatúj Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszok akadálymentesek, légkondicionáltak, fedélzeti utastájékoztató képernyőkkel és kamerákkal, valamint utasszámlálóval vannak ellátva. A buszok háromnegyede csuklós busz, egynegyedük, 17 darab pedig környezetbarát szóló busz – hangzott el korábban a BKV-n tartott decemberi sajtótájékoztatón. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2021. január 13. 09:47
Már megint megbüntették ezt a szegény , üldözött Budapestet!!
konfucius
2021. január 13. 08:57
Köszönjük, kormány! Hátha képes lesz a vágó Pista legalább karbantartani ezeket a buszokat, úgy, hogy ne rohadjanak le fél év alatt.
Akrobata
2021. január 13. 08:51
egy egesz csapat dolgozik azon a varoshazan,hogy miert nem jo ez nekunk...)))
kisgul
2021. január 13. 08:40
Na ugye, tud ez a Karácsony, ha akar! Mindig mondtam én, hogy ALKALMAS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!