Az európaiak a gyermekvállalás ösztönzésével állítanák meg a népességfogyást 

2021. január 18. 20:03

Nem migránsok betelepítésével.

2021. január 18. 20:03
Századvég Alapítvány

„Az európaiak nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével állítanák meg a népességfogyást 

A család intézménye ugyan évezredes tartópillére az európai társadalmaknak, napjainkban a radikális baloldal – a tömeges migráció és a nyílt társadalom eszméinek népszerűsítésével – egyre intenzívebben törekszik megkérdőjelezni a család, illetve a gyermekvállalás jelentőségét. Ennek jegyében Ylva Johansson belügyekért felelős brüsszeli biztos kijelentette, hogy nézete szerint szükség van a bevándorló munkaerőre, mert az európai társadalom öregszik.

A Századvég Európa Projekt nevű kutatása alapján készített elemzés megvizsgálta, hogy az európaiak (EU27+Egyesült Királyság) hogyan vélekednek a család, valamint a családalapítás fontosságáról, a népességfogyás által előidézett problémák megoldásáról, valamint a gyermekvállalást ösztönző állami segítségnyújtásról.  

A felmérésből kiderül, hogy – a Brüsszel és a radikális baloldal törekvései ellenére – az európai polgárok elsöprő többsége továbbra is elkötelezett a család intézménye mellett, továbbá a jelentkező demográfiai nehézségek megoldását nem a migrációban látja. A családalapítás, illetve a családok boldogulásának elősegítése tekintetében megkerülhetetlen kérdés az állam támogató szerepe.

A felmérés rámutat arra, hogy az európai megkérdezettek 81 százaléka fontosnak ítéli a családok részére történő állami segítségnyújtást, míg a visegrádi országok válaszadói körében ez az arány 90 százalék. Azoknak az aránya, akik nélkülözhetetlennek gondolják a családok állami támogatását Görögországban (76 százalék), Magyarországon (75 százalék) és Szlovákiában (71 százalék) a legmagasabb, míg Dániában (16 százalék), Hollandiában (18 százalék), illetve az Egyesült Királyságban (21 százalék) a legalacsonyabb. 

Fontos megjegyezni, hogy hazánk 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a családok és a hagyományos családmodell védelmére, valamint a gyermekvállalás ösztönzésére, tehát a kormányzat családpolitikai célkitűzései találkoznak a magyar társadalom elvárásaival.”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2021. január 19. 07:27
Mármint a nép felhatalmazásával, a nép érdekei ellenében. De közelebbről megnézve, ez nem csoda, mivel a szélsőbaltól a jobboldalig minden párt ezt képviseli, a szélsőjobb pedig a legtöbbször vállalhatatlan (illetve sokszor felmerül a gyanú, hogy nincs mögöttük valós háttér, hanem a különböző szolgálatok hozták létre a saját céljaikra, mint amilyen nálunk a Jobbik volt)
gonterl
2021. január 19. 07:26
Nagy a különbség az állítanák, és az állíthatnák között.
Karvaly
2021. január 19. 07:13
Két ábra a teljes cikkből: https://szazadveg.hu/uploads/media/5fce2c114ebef/szazadveg-az-europaiak-nem-migransok-betelepitesevel-hanem-a-gyermekvallalas-osztonzesevel-allitanak-meg-a-nepessegfogyast-abra3.jpg https://szazadveg.hu/uploads/media/5fce2c2a4a1a0/szazadveg-az-europaiak-nem-migransok-betelepitesevel-hanem-a-gyermekvallalas-osztonzesevel-allitanak-meg-a-nepessegfogyast-abra4.jpg Ha kiszűri a Mandiner, akkor a lényeg: totális többség van amellett, hogy az ország a belső erőforrásokra, és ne a bevándorlásra támaszkodjon, illetve, hogy a népességcsökkenés problémáját bevándorlás helyett a gyerekek számának növelésével kell megoldani. Ezzel teljesen ellentétes a politikai irányzat, azaz a legtöbb országban a nép akarata ellenében kormányoznak.
fatman
2021. január 18. 23:05
hm, pedig egyszer majdnem lett egy dán barátnőm... sokasodhattunk volna... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!