A magyarok elutasítják Soros javaslatát az ország megbüntetésére!

2020. december 10. 14:08

A válaszadók közel kétharmada úgy véli, hogy hazánk egy szabad, független ország, melyet Brüsszel nem büntethet meg.

2020. december 10. 14:08
Századvég Alapítvány

„Nagy vihart kavart a hazai közéletben, hogy Soros György a közelmúltban két publicisztikát jelentetett meg a Project Syndicate oldalán, melyekben – Magyarország és Lengyelország költségvetési vétóját kritizálva – azt javasolta Brüsszelnek, hogy lépjen fel a magyar és lengyel törekvésekkel szemben. Az amerikai spekuláns szerint az Európai Unió akkor lesz képes »az értékeihez hű nyitott társadalomként túlélni«, ha Brüsszel nem tesz kompromisszumot a jogállamisági záradék ügyében. E fejleményekre tekintettel a Századvég megvizsgálta a magyar lakosság álláspontját Soros György személyéről és tevékenységéről, valamint az általa megfogalmazott illetve szorgalmazott javaslatokról Európa és Magyarország jövőjével kapcsolatban.

A kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek többsége (52 százaléka) hallott arról, hogy Soros György a publicisztikájában a hazánkkal és Lengyelországgal szembeni brüsszeli fellépést javasolta, ezzel szemben a 47 százalékuk nem értesült erről.

A magyarok elutasítják az amerikai spekuláns javaslatait

Az amerikai milliárdos értelmezése szerint a szóban forgó jogállamisági mechanizmus már él, így a vétó következménye az lehet, hogy az Európai Unió év végén lejáró költségvetése él tovább, azonban a »jogállamisági« kritériumok megsértői – egyfajta büntetésként – nem juthatnak támogatásokhoz. A felmérés ugyanakkor rávilágít arra, hogy a válaszadók közel kétharmada (63 százaléka) úgy véli, hogy hazánk egy szabad, független ország, melyet Brüsszel nem büntethet meg, míg a 27 százalékuk szerint Magyarország uniós szabályokat és alapelveket sért, amiért szankcionálni kell.

Soros György a 2015-ben közzétett írásában azt javasolta, hogy az Európai Unió egy önálló migrációs ügynökséget hozzon létre, továbbá a szerteágazó tagállami szabályozás helyett uniós szinten egységesítse a migrációra vonatkozó szabályokat. A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek közel háromnegyede (73 százaléka) nem ért egyet a tőzsdespekuláns által szorgalmazott felvetéssel, miszerint minden uniós tagállamnak nyitott társadalomnak kellene lennie, illetve, hogy az egyes országok migrációra és az állampolgárság megadására vonatkozó jogszabályait a brüsszeli bürokráciának kellene meghatároznia, ezzel szemben a 20 százalékuk támogatja Soros György felvetését.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. december 10. 17:23
27 % hazaáruló?
Jóskát kikormolták.
2020. december 10. 17:09
És van aki még ezt beveszi? Legfeljebb Jóska a muszlim kényeztető.
fatman
2020. december 10. 16:50
megint 2/3 szuper... :)))
llnnhegyi
2020. december 10. 14:37
Magyarország természetes állapotát mutatja a felmérés. A kommunisták hatalma: természetellenes! Manapság liberalbolsevistáknak nevezzük őket! Abcúg DK MSZP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!