Készül a bukta

2020. október 12. 13:47

Jelen állás szerint a Fidesz újabb kétharmadot szerez 2022-ben!

2020. október 12. 13:47
Sneider Tamás

„KÉSZÜL A BUKTA – Jönnek a kötelező, szinte már hurráoptimista nyilatkozatok az ellenzéki pártok részéről, hogy milyen jó eredmény született a borsodi időközi választáson.

Szinte fáj látni a rezzenéstelen arcokat, amint úgy nyilatkoznak a választásról, hogy közben mindenki tudja: ez a valós eredménynél is nagyobb bukta. Minden valamire való politológus, választási szakember és persze politikus tudja, hogy ez az ellenzéki eredmény egy országos választáson még kevesebb szavazatot jelentene, mint ezen az időközin. Egy országos választáson ugyanis nem tud egy párt és a komplett ellenzék egyetlen körzetre összpontosítani, hanem 106 felé kell szétforgácsolni a Fideszénél nagyságrendekkel szerényebb anyagi és humán erőforrást. Ezért volt az, hogy 2011 óta minden időközi választást meg tudott nyerni valamelyik ellenzéki párt vagy tömörülés, ugyanakkor minden országos választást a Fidesz nyert. Egész egyszerűen ilyenkor, ha ki nem is egyenlítődnek, de közelítenek egymáshoz az erőforrások méretei. Egy országos választáson emiatt legalább öt százalékkal rosszabb eredményt ért volna el az ellenzék. Éppen ezért hatalmas hiba az optimizmust sugallni kifelé és nem arról beszélni, hogyan lehet megállítani a Fidesz következő kétharmadát.

Ébresztő! Ez a vereség azt vetíti előre, hogy jelen állás szerint a Fidesz újabb kétharmadot szerez 2022-ben! És ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy három ellenjelölt összesen kap 48%-ot vagy az egyetlen ellenjelölt 46-41%-ot. Így is úgy is vereség lesz a vége!”

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. október 13. 10:51
Nem szabad előre inni a maci bőrére! A Covid egy abszolut bizonytalan tényező.
Akitlosz
2020. október 13. 02:41
Javaslom a tisztelt háznak, hogy készüljön rétes és köményes kifli is!
Akitlosz
2020. október 12. 19:52
"választási szakember" Ez szakma? És meg lehet élni belőle? Hatalmas jóstehetség kell ám hozzá, hogy Budapesten pár körzetben valószínűleg nyerni tudnak a vörösök, máshol meg nem. Jelen állás szerint. De addig még sok víz lefolyik a lefolyón. A választást elsősorban a választás előtti pár hónap eseményei, hangulata befolyásolják, nem a jelenlegi.
Akitlosz
2020. október 12. 19:48
"Jelen állás szerint a Fidesz újabb kétharmadot szerez 2022-ben! " Mert választani csak a választékból lehet. Ha egyszer nem hajlandó a Fidesznél kevésbé rossz párt létezni, akkor ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!