Tizenöt koronavírus-fertőzött van az egyik fővárosi fenntartású idősotthonban

2020. szeptember 10. 18:59

A kamaraerdei úti idősotthonban a kormányhivatal már tavasszal is súlyos hiányosságokat állapított meg – írja az Origo.

2020. szeptember 10. 18:59
null

„Tizenöt koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a fővárosi fenntartású kamaraerdei idősotthonban” – írja az Origo. A protál információi szerint a fertőzést egy gyógytornász vitte be az intézménybe, aki 30 idős embernek tartott foglalkozást, ennek során fertőzte meg a gondozottakat.

„Szeptember elseje óta összesen 14 ember tesztje lett pozitív”

Az Origo tájékoztatása szerint „szeptember elseje óta összesen 14 ember tesztje lett pozitív”. Mint írják „közülük 13 gondozott, idős ember”.

– közli a portál.

Mint írják, „a kormányhivatal több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte májusban az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. A hivatal elrendelte egyebek között a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőtlenítéséhez szükséges megfelelő feltételek biztosítását, a dolgozók kézhigiénés oktatását, valamint a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését is”.

Az ügy kapcsán az Origo felkereste a fővárosi kormányhivatalt is, de cikkünk írásáig nem kaptak bővebb tájákoztatást.

Címlapképen: Szécsi Tibor László rendőr alezredes, intézményparancsnok és Szabóné Varga Valéria, az idősotthon vezetője a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában 2020. május 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. szeptember 12. 09:57
Tarlós idején ez nem fordult volna elő.
BossN
2020. szeptember 12. 09:56
Karácsony képtelen urrá lenni a helyzeten.
I_Isti
2020. szeptember 11. 06:27
Biciklisáv? Vezet oda? MIért nincs biciklisáv?
pollip
2020. szeptember 11. 05:43
Már 29 fertőzött van és egy beteg meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!