Deutsch Tamás: Az EU-ban véget kell vetni a politikai és ideológiai hidegháborúnak

2020. szeptember 16. 14:32

A fideszes európai parlamenti képviselő az unió mindennapjait súlyos megosztottságok terhelik, amelyek miatt elvesztette vezető szerepét a világban.

2020. szeptember 16. 14:32

Az Európai Uniót legyengítő megosztottság felszámolása érdekében véget kell vetni a tagállamokkal szemben viselt politikai és ideológiai hidegháborúnak és a kettős mérce alkalmazásának – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán Brüsszelben abban a plenáris EP-vitában, amely Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek az unió helyzetét értékelő beszédét követte. A magyar EP-képviselő arról beszélt, hogy az unió mindennapjait súlyos megosztottságok terhelik, amelyek miatt elvesztette vezető szerepét a világban.

Deutsch Tamás véleménye szerint az unión belüli intézményes megosztottság felszámolására az Európai Bizottságnak egyebek mellett kezdeményeznie kell, hogy valamennyi uniós állampolgár egyformán hozzáférhessen a szabad munkavállalás lehetőségéhez más tagországokban. Továbbá haladéktalanul javaslatokat kell tennie a kelet- és közép-európai kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k) hátrányosan megkülönböztető jogszabályok, így a szállítás és a szállítmányozás területén is megosztottsághoz vezető versenyhátrányok megszüntetésére.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ugorka
2020. szeptember 16. 23:00
Az alcím értelmetlen ebben a formában. Ha "az únió"-t kivesszük, úgy értelmes lesz (más javítás is elképzelhető).
llnnhegyi
2020. szeptember 16. 16:06
Csak keményen. Az EU lágy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!