„Free” és nem „free”

2020. szeptember 16. 12:59

A külföld előtti lejáratás semmivel sem különb attól, mint az átkosban volt a jelentésírás.

2020. szeptember 16. 12:59
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt

„Én pedig szégyellem magam. Nem amiatt, hogy utóbbi egy nemzetközi fesztiválon képviseli hazánkat. Arra büszke vagyok. Szégyellni azért szégyellem magam, mert egy pólóban nem veszünk részt öltönyös rendezvényeken. Az nem trendi, hanem udvariatlan és sértő. Azért meg még ennél is jobban szégyellem magam, ami a pólóra van írva. Mert az így árulkodás, mert az így cinkos összekacsintás a magyarországi baloldal viselkedésével, akik minden hazai történés kapcsán Brüsszelbe rohangálnak feljelentgetni. Ez pedig tudom, még véletlenül sem politika, hanem csupán ideológiamentes »szabadságkeresés«. Aha!

Véleményem szerint ez a külföld előtti lejáratás semmivel sem különb attól, mint az átkosban volt a jelentésírás valakiről, valakikről, hiszen a képhez tartozó tudósítás hangsúlyosan kiemeli, hogy szóban is tájékoztatták a nagyérdemű potentátokat a magyarországi »free«-ség fojtogató hiányáról. Szememben tetézi ezt a bűnt, hogy érzékeny és jelentős teljesítménnyel bíró művészemberek teszik ezt, de lehet, hogy azt gondolják, csak ők lehetnek nagybetűs művészek, akiknek mindig és feltétlenül, így kell »free«-nek lenniük a saját hazájuk művészetét másképp gondolókkal szemben. Akinek ilyen »más« a véleménye, az meg járjon lesütött szemmel. Hiszen a nevezettek megmutatták és el is mondták, hogy mi az egyedüli, kizárólagos valóság.

Akiket minősít ez a pólófelirat, azok az újonnan megválasztott kuratórium tagjai, élükön Vidnyánszky Attilával. Ők milyen módon védekezhetnek? Jelenjenek meg külhoni vendégjátékokon mondjuk: #freenewBoard of Trustees pólókban a berlini, a cannes-i, avagy egy lappföldi fogadáson, ceremónián?”

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. szeptember 17. 04:23
lejáratás, még annál is jobban, ahogy naponta lejáratja önmagát.......?
zakar zoltán béla
2020. szeptember 16. 17:18
A spicli mindig spicli!
Zokni
2020. szeptember 16. 15:07
..Véleményem szerint ez a külföld előtti lejáratás semmivel sem különb attól, mint az átkosban volt a jelentésírás valakiről.. - szomorkodik. Egyetértek. Annál megalázóbb nincs, amikor külföldön azon sajnálkoznak, hogy nálunk egyszerűen jön egy színházi rendező, aki fogja, és az ország miniszterelnökével benyomatja magát az egyetlen állami színművészeti egyetem vezető posztjára. És még mellé mindig kerül olyan balfarok újságíró is, aki a hatalmával visszaélőre panaszkodót ítéli el, az agresszor helyett...
KBA98
2020. szeptember 16. 14:55
Azt miért nem kérdezi meg a az "Oscar " jelölt filmestől, hogy ki adta a pénzt a film elkészítéséhez, további Enyedi lázongó Ildikó szintén nyertes filméjéhez? Tán csak nem a Magyar Filmalap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!