Karácsony: Üldöznek

2020. augusztus 04. 22:52

A főpolgármester az ATV műsorában beszélt a Lánchíd-ügyről. Azt ígéri, újra megpróbálkoznak a közbeszerzés kiírásával.

2020. augusztus 04. 22:52
null

Mint ismert, a Közbeszerzési Hatóság megállapította a Lánchíd-tender jogellenességét, miután a főváros mint ajánlatkérő nem tartotta be a referencia-időszakra vonatkozó előírást. A főváros a jogszabályban előírt 8 év helyett 10 éves referenciaidőszakot írt volna elő a pályázó cégeknek.

Karácsony az ATV műsorában ezt azzal indokolta, hogy ebbe az időszakba így beleesne a Margit híd felújítása is, amely 2012 elején fejeződött be, és amelyet a Közgép konzorciumi vezetése mellett az A-Híd Zrt és a Strabag közös konzorciuma végzett el.

„Még egy közbeszerzési pályázatot sem tudnak kiírni”

Rónai Egon műsorvezető azon felvetésére, hogy a főpolgármester tudja-e, hogy majd felvetődik, hogy „még egy közbeszerzési pályázatot sem tudnak kiírni”, Karácsony Gergely azt válaszolta: 

„én próbálok mentes lenni az előítéletektől, meg olyan embernek lenni, akinek nincsen üldözési mániája, de azért

Karácsony Gergely hozzátette: „de az, hogy nincsen üldözési mániám, abból nem következik az, hogy néha nem gondolnám azt, hogy üldöznek”.

A főpolgármester ezt követően úgy fogalmazott: „ezzel együtt is, ilyen léptékű közbeszerzésnél – gyakorlatilag kivétel nélkül – valami utólagos korrekcióra szükség szokott lenni”.

Az ATV vonatkozó adását teljes egészében ide kattintva tekintheti meg.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 05. 19:23
ŐTET ÜLLLDÖZZZIK! NÁTTTTTYON ÜLLDÖZZIK ŐTET...SZEGINNYT.....JÁJJISSTENNEM MILESZVÉLLE ÓJAJJ!
hátakkor
2020. augusztus 05. 17:11
ha van magyar baloldali politikus, főleg az ellenzéki oldalon, aki azt gondolom, hogy joggal mondhatja magáról azt, hogy üldözik, akkor az talán én vagyok. A Városházán kétharmados dobrevista többsége van. Éljen vele!
linkeloe
2020. augusztus 05. 13:58
Nyekegj csak Geri! A nagykörúton belül ez bejön!
ki lehet a fideszes szarófantom
2020. augusztus 05. 13:48
Nem üldöznek hanem keresztbe tesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!