Történelmi értékű tárgyra bukkantak egy spanyol halasboltban

2020. július 23. 21:54

Történelmi értékű régészeti leletekre bukkantak a spanyol hatóságok egy tengerparti halasboltban az ország keleti részén, Santa Pola városban.

2020. július 23. 21:54
null

Történelmi értékű régészeti leletekre bukkantak a spanyol hatóságok egy tengerparti halasboltban az ország keleti részén, Santa Pola városban. A helyi környezetvédelmi hatóság ellenőrei egy rutinvizsgálat alkalmával 13 római kori amforát – egy jellegzetes keskenynyakú és kétfogantyús terrakotta edényt – találtak, amelyben a régi rómaiak főleg bort és olívaolajat szállítottak, tároltak. Az ellenőrök találtak egy 18. századi fémhorgonyt és egy nagyon régi mészkőtáblát is, amelyre az ESTE feliratot vésték.

A vélhetően földközi-tengeri hajóroncsokról származó, illegálisan begyűjtött régiségeket dekorációként használták szerte a tengeri halat és egyéb tengeri herkentyűket árusító, amúgy jellegtelen külsejű boltban. A boltos fia azt mondta a hatóságoknak, hogy horgászat és búvárkodás közben találta a tengerben az amforákat és a többi régi tárgyat – jelentette az Europa Press spanyol hírügynökség. A „leletegyüttest” a hatóságok elkobozták, mert Spanyolországban törvény írja elő a talált régiségek bejelentését az államnak. A bolttulajdonos ellen eljárás indult a történelmi örökséget védelmező törvény megsértése miatt.

Fotó: Wikipédia

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eden77
2020. július 24. 13:36
Most akkor Egyiptom leroganja Angliát?
luisbathhelena
2020. július 24. 06:41
Minden mediterrán múzeum tele van ilyen a formákkal kb több tízezer van. Szoval nekem kétséges az ertekuk
Krupp Skya
2020. július 24. 04:57
"A helyi környezetvédelmi hatóság ellenőrei egy rutinvizsgálat alkalmával 13 római kori amforát - egy jellegzetes keskenynyakú és kétfogantyús terrakotta edényt találtak." Kádár János Rajk Lászlót és Nagy Imrét keskeny nyakúnak találta, Gréczy Zsolt viszont megúszta, mert neki csak egy fogantyúja volt.
Krupp Skya
2020. július 24. 04:52
Nagyapámnál régi korból származó földet találtak 4 milliárd éves volt. 1973-ban az MSZMP el is kobozta mind a hét holdat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!