Kiemelt jelentőségű ügy lett a budapesti reptér fejlesztése

2020. július 25. 11:02

Kiemelt jelentőségű ügy lett a budapesti reptér fejlesztésére irányuló új beruházások megvalósítása.

2020. július 25. 11:02
null

A pénteki napon számolt be a Magyar Közlöny arról, hogy a Magyar Kormány a 363/2020 (VII: 23.) Kormányrendeletben kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér fejlesztéséhez kapcsolódó beruházásokat. A rendelet melléletében találunk a reptérfejlesztéshez tartozó programelemeket is, melyek közt szerepel:

  • a 2-es terminál bővítése, átépítése,
  • új utasforgalmi móló és a hozzá kapcsolódó gurulóút építése,
  • földi és légi oldali fedett utasfolyosók és járdák építése,
  • és egy új terminálépület/fogadóépület építése.

Fotó: MTI/ Botár Gergely/ kormany.hu

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. július 25. 18:21
És ezt a fejlesztést a magyar kormány állja? Nem a vállalat ami hasznot húz ebből...?!
békalepcse
2020. július 25. 12:01
Ez nagyon visszás hír. A pandémia leküzdésében pont az utazási korlátozások a legfőbb fegyver. Ennek ellenére a repteret fejlesztik... Az eddigi járvanyügyi intézkedések viszont a pandémiák sokaságát indíthatják el, ha továbbra is marad a maximális fertőtlenítés, mert akkor egy ma szokványos kórokozó is világméretű járványt tud generálni, nem találkozik vele sok ember, hogy az immunrendszere felkészülhessen rá. Egyszerűen nehezen felfogható mai világunk tudásgyakorlata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!