Rompuy kezdeményezte a Bölcsek Tanácsának feloszlatását

2020. június 09. 22:31

A tanács nem jutott egyetértésre arról, minek kellene történnie Magyarországon – indokolta döntését Heman Van Rompuy.

2020. június 09. 22:31

„A tanács nem jutott egyetértésre arról, minek kellene történnie Magyarországon – annak ellenére sem, hogy a hónapokig folytatott munkánk világosan bemutatta, hogy számos kritikus kérdés merült fel a jogállamiság, a média szabadsága, a tudomány és a kultúra területén. Arra a következtetésre jutottunk, hogy semmilyen érdemi fejlődés nem történt a Fidesz felfüggesztése óta. A nézeteltérés miatt a tanácsban a közös megközelítésről, én javasoltam a bizottság munkájának leállítását. Ez egyszerűen értelmetlenné tette ennek a munkának a folytatását” – indokolta döntését Heman Van Rompuy.

Az eredeti, teljes bejegyzést (angol nyelven) az alábbiakban olvashatja:

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. június 10. 15:18
Ha az esküdtszék nem tud megegyezni a vádlott bűnösségéről, akkor nem lehet eliténi. Bolsevista módszer a bíróságot szélnek bocsátani, ha nem olyan itéletet hoz, mint amit a koncepció elvárt.
tango47
2020. június 10. 14:57
Szerintem a Néppárt vezetése sem lenne képes meghatározni, hogy milyen ideológia mentén végzik tevékenységüket, mert az nincs nekik, csak a megfelelési kényszer munkál bennük. A Fidesz rúgja ki az NPP-t magából!
simonszól
2020. június 10. 13:55
Valszeg a 3 bőcs arra jutott h a kurva anyját annak aki kinevezte őket mert eljöttek s rájöttek h nincs itt semmi ami miatt nekik okoskodni kéne.Csak hát ugye a gyáva megvett gecik ezt nem jelenthetik ki így egyszerűen a gazdának meg a haladó sajtónak így aztán erre a jellegtelen gecire hárult a feladat h böfizzen vmit.Abból a böfiből meg ez jött ki.
airmax
2020. június 10. 10:20
Nem kell lenézni a brüsszeli illetve a Néppárti liberálisokat... Nagyon is otthon vannak a kamarilla politikai szarkeverésekben... Nincs igazuk, hazudnak, de nagyon komoly kavarók, és ők vannak az EP-ben többségben. a néppárt pedig nem fog váltani, csak ha esetleg egy választáson a konzervatív erők nagyot nyernének. akkor persze rögtön fordítanának a rúdon, mert ugyebár a hatalom az hatalom... az az ő végső céljuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!