Belgiumban május közepétől újra kinyitnak az iskolák

2020. április 25. 07:04

Május 4-én több helyen újraindulhat a munka, május 18-tól szigorú szabályok mellett kinyithatnak a kereskedések és az oktatási intézmények is újra megnyithatják kapuikat.

2020. április 25. 07:04

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák – jelentette be péntek este Sophie Wilmés belga kormányfő. A miniszterelnök a nemzetbiztonsági tanáccsal a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban folytatott egyeztetés után elmondta, hogy a következő hónapban három szakaszban megvalósítandó, korlátozásenyhítő stratégiában állapodtak meg.

Ennek értelmében május 4-én több helyen újraindulhat a munka, de lehetőség szerint a nagyvállalatok dolgozói továbbra is otthonról dolgoznának, május 18-tól szigorú szabályok mellett kinyithatnak a kereskedések és az oktatási intézmények is újra megnyithatják kapuikat.

Az éttermek, bárok és egyéb vendéglátó-egységek csak júniustól térhetnek vissza a régi kerékvágásba. Maszk viselése, a légzőszervek eltakarása kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön, továbbá olyan munkahelyen, ahol a másfél méteres távolság betartása nem lehetséges.

„A járvány terjedése lassul, de a helyzet még mindig komoly. Ma hozott döntéseink nincsenek kőbe vésve, bármikor visszavonhatjuk őket, ha a helyzet súlyosbodna” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2020. április 25. 16:03
Végül is még csak 6000 ember halt meg, ez nem elég a biztosító társaságoknak, és a nyugdíjalapnak... Meg helyet is kell csinálni a frissen érkezőknek...
Harangláb
2020. április 25. 12:37
...Mit szól ehhez a PDSZ?!?
pumuklik
2020. április 25. 11:10
Belgiumba kellene deportálni a PDSZ tagságát!
pot_ember
2020. április 25. 11:03
Belgiumban súlyosabb állapotok vannak mint a spanyoloknál, vagy az olaszoknál, sőt a világon a legrosszabb. Erről valahogy a nyugati média nem nagyon tudósított. Messze náluk a legmagasabb az 1 millió lakosra eső elhunytak száma (560 felett). Nálunk ha ilyen adatok lennének..... A belga vezetők gondolják, ha már a lakosság veszélyeztetett részét nem tudják megvédeni, legalább a gazdaságot ne hagyják tovább csökkenni (+- egy két idős, beteg ember...).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!