Bloomberg eladja a Bloomberget, de ennek van egy aprócska feltétele

2020. február 19. 10:46

Michael Bloomberg kampánystábja bejelentette, ha Bloomberg idén megnyerné az amerikai elnökválasztást, akkor eladná a szintén Bloomberg nevet viselő pénzügyi adat és médiacégét.

2020. február 19. 10:46

A The Wall Street Journal cikke szerint eladná a 40 éve alapított multi milliárd dolláros cégét Michael Bloomberg, ha megnyerné az amerikai elnökválasztást. Kampányának tájékoztatása szerint a céget először egy ún. vak trösztbe (a vak trösztöt leginkább politikai babérokra törők alkalmazzák, ezzel igyekeznek elkerülni az összeférhetetlenséget) tennék, ezt követően pedig eladnák. Elemzők szerint a cég 60 milliárd dollárt is érhet – írja a Portfolio.

A portál szerint a 78 éves Bloombergnek mintegy 54 milliárd dolláros vagyona van, a cég sorsa pedig azért is kapott nagyobb sajtóvisszhangot, mivel megválasztásakor Donald Trump nem helyezte üzleti érdekeltségeit trösztbe, hanem fiának adta át azok menedzselését, emiatt pedig számos bírálat érte.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 19. 11:42
Vajon az amerikaiak melyik (kisebbik) rosszat választják...?
Locomotive
2020. február 19. 11:04
Szimpatikus, kedves, konszolidált embernek tűnik Bloomberg Úr! Ja, nem. Egyébként érdekes, hogy az USÁ-ban milyen dúsgazdag jelöltek indulnak. Senki le sem szarja, hogy honnan van a vagyona, s teljesen természetes, hogy milliárdos fazonok indulnak a versenyen :D
nemecsekerno_007
2020. február 19. 10:56
Az USA oligarchái így csinálják :)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!