Böjte Csaba és Orbán Viktor az „Inside the Vatican” Év embere toplistáján

2020. január 29. 17:25

„A 10 személy között olyanok vannak jelen, akik azért küzdenek, hogy megtalálják azt, ami igaz, ami jó és ami szép” – írja a lap alapítója és főszerkesztője Robert Moynihan.

2020. január 29. 17:25

Az „Inside the Vatican” (A Vatikánon belül) amerikai katolikus havilap minden év januári számában közzé teszi az Év embere tizes listáját. 2019 eseményeire visszatekintve az amerikai katolikus havilap két magyart is besorolt toplistájába.

„A 10 személy között olyanok vannak jelen, akik azért küzdenek, hogy megtalálják azt, ami igaz, ami jó és ami szép”

– írja a lap alapítója és főszerkesztője Robert Moynihan.

A tizes lista ötödik helyén találjuk Böjte Csaba atyát, aki évtizedek óta fogad be és nevel fel gyermekeket az utcáról. „Egy magyar ferences, aki elhagyott gyermekeket segít” – így jellemzi a szerzetest a tevékenységéről szóló hosszú méltatás. „Nemcsak élelmet és szállást biztosít nekik, hanem bekapcsolja őket egy közösségbe is” – írja a portál.

A lista hetedik helyen Orbán Viktor miniszterelnök áll. A magyarázat szerint a magyar politikus ellentmondásosságot váltott ki, mert határozottan kiáll Magyarország identitásának megtartása mellett, mint keresztény nemzet. „A magyarok a világ lakosságának 0,2%-át alkotják. Van-e értelme, hogy egy ilyen méretű nemzet állást foglaljon és kiálljon egy ügyért? Igen” – idézi a miniszterelnököt az amerikai lap, majd hosszasan bemutatja tevékenységét a keresztény értékek és identitás védelmében elmondott beszédeiből idézve.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. január 30. 07:41
Ez a kis ország ennyi kiválóságot tudott adni. Büszkék lehetünk rájuk!
Óbor Dezső
2020. január 29. 23:23
Mindd a két ember megérdeli.....sőt még többet is érdemelnének......de azt ha más nem is, a Jó Isten megadja nekik!
kishal
2020. január 29. 23:19
Bár nem meglepő módon nincs a listán, de nálam Alexander Tschugguel a nyerő.
Sulammit
2020. január 29. 20:18
Hát ez nagyszerű! Mit fognak szólni ehhez az Orbán-fanok? Gyurcsány a sárgaföldig leissza magát. Botmixer és Donáthkacsa idegesen vihorászik. Dobrev indulatosan kiabál. Az itteniek pedig szokásuk szerint, összehordanak hetet havat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!