Molière-nek küldött volna e-mailt egy temesvári színházi alkalmazott

2019. október 30. 07:18

Szerzői jogokról szeretett volna egyeztetni a 17. századi francia drámaíróval a temesvári német színház művészeti titkára, írta meg a maszol.ro. A történetet Ion Ardeal Ieremia, a művelődési minisztérium államtitkára tette közzé Facbook-oldalán.

2019. október 30. 07:18

A művelődési minisztérium államtitkára miután megosztotta Facebook-oldalán az esetet, felszólította Nicolae Robu temesvári polgármestert, hogy járjanak utána a színházban uralkodó szakmaiatlanságnak, és haladéktalanul írjanak ki újabb versenyvizsgákat. A színház művészeti titkárát, Elisa Covacit is megszólaltatta a Pressalert.ro, aki megerősítette a tényt, hogy tényleg Molière e-mail címét szerette volna megtudni egy újságírótól, ugyanakkor kiegészítette, hogy a jogdíjakról nem ő egyeztetett volna. Nicolae Robu az Agerpres nevű híroldalnak úgy nyilatkozott, hogy nem hallott az esetről, elképzelhetetlennek tartja, hogy ez megtörténjen, de utánajár az esetnek, és ha igaznak bizonyul, akkor felbontják a művészeti titkár szerződését.

A temesvári német színház jelenlegi igazgatója, Ioan Boldurean mérnök végzettségét tekintve, aki dolgozott korábban tyúkfarmban és harisnyagyárban is. Ion Ardeal Ieremia államtitkár szerint az igazgató tapasztalatlanságának köszönhető, hogy olyan inkompetens alkalmazottak, mint Covaci pozícióba kerülhettek az intézményben. A korábbi igazgató, Lucian Vărşăndan 2007 és 2017 között vezette a temesvári színházat, akivel azonban egy önkormányzati per miatt szerződést bontottak.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2019. október 31. 12:55
A fasznak nem lehet neki odaadni az e-mail címet, mit kel ezen ennyit szarozni?
Negue
2019. október 30. 23:19
"Molière-nek küldött volna e-mailt egy temesvári színházi alkalmazott" És? Valószínűleg csak mai aktualizált előadásokat látott eddig, és a "modern" rendezéseknek köszönhetően azt hitte, hogy Molière kortárs író. :)))
kurbitalis
2019. október 30. 22:48
Jaj, hát ezt mi ismerjük már a régi szép koménista, majd horn/Medgyessy/Gyurcsány/Bajnai időkből.
reugrangon
2019. október 30. 21:29
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!