Minden muszlim védelmezője lenne Erdoğan

2019. október 22. 08:04

A muszlim országok közül Törökország folytatja a legtudatosabb diaszpórapolitikát. Az anyaországból finanszírozott szervezetek  évtizedek óta gátolják az Európában élő több mint ötmillió török integrációját. Recep Tayyip Erdoğan államfő immár az Európában élő muszlimok vezetője lenne.

2019. október 22. 08:04
null
Sayfo Omar

Egységbe szervezhetők-e az Európában élő muszlimok? Az eddigi tapasztalatok szerint nehezen. Noha szép számmal vannak Európában élő vallási vezetők, akik az „iszlám” és a „muszlimok” nevében beszélnek, befolyásuk általában véget ér mecsetük kapujánál, vagy kimerül pár száz, ezer, maximum tízezer aktív követőben. A közös vallás eddig önmagában kevésnek bizonyult ahhoz, hogy szolidaritást alakítson ki a rendszerint lakóhelyek, szűk irányzatok vagy etnikai határok mentén szerveződő közösségek között, a nagy csinnadrattával megalakuló muszlim pártok pedig érdeklődés híján rendszerint elhalnak.

Törökország évtizedek óta tudatos szórványpolitikát folytat
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!