Több Tarlós kéne a politikába

2019. február 17. 14:53

A magabiztosság, a politikai kliséktől való mentesség és a humor, az a képessége, hogy csíp, de nem rúg. Ezek mind megkülönböztetik őt a tucatpolitikustól.

2019. február 17. 14:53
V. Németh Zsolt

„Mostanra majdnem ugyanannyit tartózkodik Budapesten, mint otthon. Meg tudott az évek során barátkozni a fővárossal?

Rengeteg Krúdyt kellett olvasnom ahhoz, hogy otthon érezzem magamat itt Pesten. Már nem látszik, de Budapest egykor egy barátságtalan, zord hely volt. A Kossuth téren a padok sarkából ecetfa nőtt. Ilyen ma már elképzelhetetlen. Amikor Tarlós Istvánt kritizálják, én csak erre szoktam gondolni. Hogy egy barátságtalan városból sikerült még egy falusi férfi szívébe is belopnia Budapestet. Higgye el, ez hatalmas dolog!

Ennyire rossz volt a ’90-es évek Budapestje? 

Ó, még később is az volt. Kifejezetten nem szerettem itt lenni. Mindenféle praktikát kitaláltam, felkerestem azokat a helyszíneket, amiket Krúdy látogatott. A végére már hunyorogva, de láttam a szépet is, aztán 2010-től kivirult a város. Engem tényleg nem vádolhatnak azzal, hogy ne szeretném a zöldet, a természetet. Ezért mikor például a Kossuth tér átépítésénél megindult a hiszti, „hogy majd kevesebb lesz a fa,” mindenkit csak nyugtatgattam. És valóban, a korábbi kommunista betontengerből egy zöldebb és élhetőbb tér lett. Aki nem látja ennek a pozitív oldalát, az nem is akarja.

Ha mondjuk, fölajánlaná Tarlós Istvánnak, hogy lehetne fél évig Vasvár polgármestere, akkor vajon jó polgármester lenne?  

Biztosan.

Azért, mert Tarlós is mérnökember?

Is. Illetve az a magabiztosság, a politikai kliséktől való mentesség és a humor, az a képessége, hogy csíp, de nem rúg. Ezek mind-mind megkülönböztetik őt a tucatpolitikustól. Több Tarlós kéne a politikába.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2019. február 18. 07:53
Igen ez Tarlós. Egy nagyformátumú politikus.
3M..
2019. február 17. 18:46
Több Tarlós, több Szdsz. Szebb Jövőt!
aleb19
2019. február 17. 17:53
yeee ...emlekszunk mikor tarlosbubu a romain gatat akart epiteni allami milliardikbol, a mernokok velemenyet ignoralva , hogy extra profitot biztositson stromanjainak akik az arterre epitkeztek...sok ilyen politikusbarom kellene...qqqqqqqqqqqqqqqanyatokat
aleb19
2019. február 17. 17:50
yeee ...emlekszunk mikor tarlosbubu kinyirta a versenyt a pesti taxismaffia kivansaga szerint, hogy az egekbe emelje az arakat es extra profitot biztositson stromanjainak...sok ilyen politikusbarom kellene...qqqqqqqqqqqqqqqanyatokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!