A Mérce és társai a lenini úton

2018. december 03. 17:57

Szívesebben vagyok ellenzékben álkereszténydemokrata rezsimben, mint egy újabb, valódi kommunista rezsimben.

2018. december 03. 17:57
Corto Maltese

„Nézzük, a közösségi oldalon kirakott promócióját a cikknek: »Száz éve csatolták Erdélyt Romániához – a nemzetközi antikommunista wirtschaft elévülhetetlen érdeme!« A cikk címe visszafogottabb: »Az antikommunista retorika szerepe a nagy-román egyesülés megvalósításában«, de a főoldali ajánlóban már ismét a kevésbé árnyalt megoldást választják: »Ez a szöveg amellett érvel, hogy az egyes területek 1918-19-es Romániához csatolását az antikommunizmussal legitimálták.« »Ez a szöveg amellett érvel« – írják, mintha erre komoly igény és szükség mutatkozna, nagyon fontos kultúrmissziót tölt be tehát!

Aztán ebből a szép nagy csúsztatás halmazból születik meg a történelemhamisítás mérce módra. Bravó! Szép munka elvtársak, haladjatok tovább a lenini úton! Tessék szépen elmagyarázni a második világháborúban és 1956-ban küzdő antikommunistáknak és a kommunista rendszer áldozatainak, ja meg úgy a komplett rendszerváltásnak, hogy az antikommunizmus bűnös dolog, sőt egyenesen hazaárulás, mert csak Erdély elvételét igazolják vele, azaz a »nemzetközi antikommunista wirtschaft elévülhetetlen érdemét«! Menjetek tovább, mert a lenini útból egyenesen következik majd Sztálin, és magyar változata Rákosi is. Gondolom szép lassan haladtok, most jártok tehát 1918-1920-as éveknél, korábban Marxot mosdatás volt dögivel, de most az akkori időket írjátok át számotokra szebbre egyre meredekebb módon. Alternatív történelem rulez! Én nagyon szeretem a fikciót (Man in the High Castle, Egyenlítői Magyar Afrika és egyéb érdekes könyvek, sorozatok), de itt most valóságtorzításról és történelemhamisításról beszélünk.

A kommunista terror elkenése után, az antikommunizmus ilyen eredeti degradálása mellett vajon mi következik még a szélsőbaltól (ha már ők is olyan könnyen dobálóznak a szélsőjobb minősítéssel)? Az tény, hogy tartós egypártrendszer esetén (tervezett szerint 2030-ig), amit a Fidesz kiépített, azért lesznek forró pillanatok, de a narancsot – még ha nagyon szeretném is leváltani! - semmiképp sem vörösre szeretném cserélni. Szívesebben vagyok ellenzékben álkereszténydemokrata rezsimben, mint egy újabb, valódi kommunista rezsimben. Remélem, ez az egész megmarad a hagymázas képzelgés szintjén, de a tendencia egyáltalán nem biztató. A főoldalon egyébként bele lehet még futni ilyen címszavakba: »A kommunizmus a programunk« (cikk az olasz 68-osakról), »Többet, jobbat; múltról és jelenről – Partizán már a Mércén is« (történelem és valóságtorzítás már a Mércén is), »A forradalmak eszmék, és fegyverrel nem lehet megölni őket« (nem, ez nem egy ISIS toborzó cikk címe, de majdnem), stb…”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2018. december 04. 17:05
»Száz éve csatolták Erdélyt Romániához – a nemzetközi antikommunista wirtschaft elévülhetetlen érdeme!« Rém primitív hamis érvelési módszer: az ok-okozat megfordítása. A láz a lázmérő elévülhetetlen érdeme.
Akitlosz
2018. december 04. 01:53
Kitűnő cikk, tökéletes hozzáállás.
Google
2018. december 03. 20:13
Most, hogy a Jobbikkal osszeborultak, valtozott a jelszo itt is, ott is: Szebb Multat! Szebb Kommunizmust! Ebben tudtak kozos nevezore jutni.
krakken96
2018. december 03. 18:34
1.Azt hittem az anarchisták és kommunisták Hasonló célért küzdenek: A kapitalista állam megszűntetésêért. 2.tanuljon történelmet! A román miniszterelnök követeléseit Mindig antikommunizmussal támasztotta alá. Kun Béla harcolt a románok ellen Horthy román lovon érkezett Budapestre:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!