Szakértő: Nehéz az Európába visszatérő dzsihadisták azonosítása

2018. augusztus 07. 09:37

Az Európába visszatérő dzsihadisták többsége mozgalmi nevet használ, ezért nehéz az azonosításuk – mondta Dezső Tamás iszlámszakértő kedden.

2018. augusztus 07. 09:37

Nehézséget jelent az Európába visszatérő dzsihadista harcosok azonosítása, mert többségük mozgalmi nevet használt – mondta Dezső Tamás iszlámszakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az egyetemi tanár kiemelte, hogy a nyugat-európai mecsetek az iszlám harcosok találkozó- és menedékhelyévé válhatnak. Az imámoknak ugyanis kötelességük befogadni azokat, akik a hitükért harcoltak, így a mecsetek a radikális iszlám szerveződés központjaivá válhatnak.

Hangsúlyozta, hogy időzített bombát jelenthetnek az Európába visszatérő dzsihadista családokban nevelkedő, korábban az Iszlám Állam kiképzőtáborait is megjáró gyermekek. Az Iszlám Állam a táborokban fegyverhasználatra, robbanóanyagok kezelésére is képzett ki tíz-tizenkét éves gyermekeket – tette hozzá Dezső Tamás.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2018. augusztus 07. 18:22
Jó reggelt Vietnám: - Az a baj, hogy bemegyünk a dzsungelbe és nem találjuk az ellenséget mert elbújtak. - És mit csinálnak? - Hát csak megyünk és ha találkozunk valakivel akkor megkérdezzük, hogy Vietkong-e és aki igennel válaszol az lelőjük. :)
Casus Belli
2018. augusztus 07. 11:58
Sajnos orbán nem is tudta kezelni a helyzetet, mikor azonosítás nélkül beengedte a tömegeket. Talán ha hallgat a nemzeti oldalra, lett volna rá idő, hogy felkészüljünk a terroristák kiszűrésére.
luga
2018. augusztus 07. 10:32
A barom svédek még hívogatják is őket vissza. Lehet, hogy még kitüntetéseket is kiosztanak nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!