Migrációról beszélgettünk Bécsben, elhajtották a stábot a kávéházból

2018. április 07. 11:27

„Szélsőjobboldali, idegenellenes” – ezekkel a jelzőkkel szólította fel stábunkat a távozásra egy bécsi kávéházból a pincér, amikor interjút forgattunk az osztrák Peter zu Stolberg-Stolberg gróffal a bécsi bevándorlási helyzetről.

2018. április 07. 11:27
Kereki Gergő
Kereki Gergő

A Mandiner stábja Bécsben járt, ahol egy előre lebeszélt videóinterjút szerettünk volna készíteni Graf Peter zu Stolberg-Stolberggel. A találkozó helyszíneként a bécsi Café Museum kávézót beszéltük meg, ahol el is kezdtük forgatni az interjút.

Stolberg-Stolberg gróf az egyik legrégibb tiroli nemesi család szülötteként és agrár végzettséggel a fél életét Afrikában töltötte, hogy mezőgazdasági projektekkel segítse a fekete-afrikai országokat, Zimbabwétől Angolán és Malawin át Mozambikig. Konzervatív-keresztény nézeteit képviselve életpárti aktivistaként is fellépett már.

Az időközben minket többször is kiszolgáló személyzet pontosan tudta, hogy interjú készül, hiszen mikrofonnal és állványra szerelt kamerával forgattunk. Ráadásul a viszonylag csendes, interjúkészítésre alkalmas asztalt épp a személyzet ajánlotta nekünk.

Már negyvenöt perce zajlott a beszélgetés, amikor a Bécsben élő gróf épp Lázár János bécsi videója kapcsán azt mondta: bár Lázár nem volt politikailag korrekt, de örül, hogy végre valaki kimondta az igazságot Bécs bevándorlók lakta kerületéről. Egy perccel ezt követően lépett oda hozzánk a pincér, és közölte, hogy más vendégek bepanaszoltak minket, és ha ez így megy tovább, a legjobb lenne, ha elmennénk.

A visszakérdezésre, hogy akkor miről is lehet beszélgetni, azt bökte oda: „a kávéról”. 

Az ominózus jelenetet a videóban láthatják.

Peter Graf zu Stolberg-Stolberggel Orbán Viktor politikájáról, kereszténységről, Európáról, migrációról, valamint Lázár János bécsi videójáról beszélgettünk. A videóinterjút hamarosan közöljük.

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 374 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2018. április 08. 09:51
Tiszta 50-es évek Magyarországa, még jó hogy a fekete autó nem ment értük..
mcfarlane
2018. április 08. 00:17
Óriási... Oda jutottunk, hogy egy-egy libsi oldalról kanonizált szuperszó bemondása elég hozzá, hogy valakinek befogják a pofáját... :(
foxi
2018. április 07. 23:11
Manapság értékelni is lehet a "barátságosságát" https://www.tripadvisor.de/Restaurant_Review-g190454-d2072751-Reviews-Cafe_Museum-Vienna.html
foxi
2018. április 07. 23:05
Ezek szerint, a Café Museum-ban bármikor előfordulhat, hogy magyar vendégeket -akár fogyasztás közben is- felszólítanak a távozásra. Kerülni kell .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik