Magyarországon először az Onyx étterem kapott két Michelin-csillagot, ebből az alkalomból nyilatkozott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője.
Magyarország felkerült a gasztronómiai világtérképre – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán azt követően, hogy az Onyx étterem két Michelin-csillagot kapott.
Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este adták át Budapesten.
Guller Zoltán elmondta, a kétcsillagos minősítéssel egy kategóriával feljebb került a magyar gasztronómia, Magyarország felkerült arra a gasztronómiai térképre, ahol Franciaország, Spanyolország és Ausztria van.
Kitért arra is, nagy elismerés, hogy Magyarországra hozták a rendezvényt, és talán még ennél is nagyobb, hogy mintegy ötven séf és szakács saját költségére egy nappal meghosszabbította budapesti tartózkodását.
Ez a séfek, éttermek és a magyar gasztronómia sikere, ahogy hangsúlyozta.
(MTI)