Szijjártó: Az Iszlám Állam bűnei nem maradhatnak büntetlenül

2017. szeptember 22. 15:29

Szijjártó Péter felszólalt az ENSZ-közgyűlésén a vallási kisebbségek védelméről rendezett tanácskozáson. A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: az Iszlám Állam bűncselekményei miatt mára a kereszténység vált az elsőszámú üldözött vallássá a világon, ezért a közel-keleti keresztényeket segíteni kell.

2017. szeptember 22. 15:29

A büntetlenség kultúrájának” véget kell vetni, az emberiség elleni bűncselekmények és „a nemzetközi jog erőszakos megsértése nem maradhat büntetlenül”, különben a jelenlegi legsúlyosabb nemzetközi konfliktusokat sem lehet eredményesen lezárni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban. A tárcavezető felszólalt az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszaka keretében a vallási kisebbségek védelméről rendezett tanácskozáson. Beszédében kiemelte: az iraki és a szíriai fegyveres konfliktusok, valamint az Iszlám Állam által elkövetett szörnyű bűncselekmények nyomán mára a kereszténység vált az elsőszámú üldözött vallássá a világon.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország a közel-keleti egyházak vezetőivel egyetértésben, az ő kérésüknek megfelelően azt az álláspontot képviseli, hogy „nem el kell hozni a keresztényeket az otthonaikból a Közel-Keletről, hanem segíteni kell nekik abban, hogy ott biztonságban éljenek, a közösségeik folyamatosan erősödjenek”.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. szeptember 22. 16:54
És azoké, akik pénzelik őket? Sajtóhír: "Az ISIS elnézést kért Izraeltől, egy eltévedt pisztolylövedék miatt..."
Mystes
2017. szeptember 22. 15:40
szijjártónak kellene azon nyugati államok megbüntetéséről is beszélnie, akik vonalzóval alakították ki a helyi határokat. az "iszlám állam" pont ezen inorganikus határok elleni lázadás volt. leverték. és most minden megy tovább?
pemete jakab
2017. szeptember 22. 15:35
"az Iszlám Állam bűncselekményei miatt mára a kereszténység vált az elsőszámú üldözött vallássá a világon ezért a közel-keleti keresztényeket segíteni kell." Hülyeség, a muszlimok egymást sokkal jobban ölik, mint a keresztényeket. Ráadásul az egyik legüldözöttebb csoport jelenleg egy muzulmán nép, a rohingyák. Nem most kezdődött, csak most kapta fel a világsajtó.
gabor7th
2017. szeptember 22. 15:32
Majd a visszatérő terroristák kapnak egy ölelést a dánoktól, vagy esetleg kiemelt lakásvásárlási támogatást, esetleg egy automatikus helyet a parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!