Fidesz: Magyarázza meg az MSZP, hová tűnt a zuglói önkormányzati képviselője!

2017. március 18. 13:19

Zuglóban április 23-án azért kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani, mert a szocialista Sápi Attila eltűnt. A fideszes Németh Szilárd szerint az MSZP-nek meg kell magyaráznia a választóknak, hová tűnt Sápi és vele 100 millió forint köztartozás.

2017. március 18. 13:19

A Fidesz felszólította az MSZP vezetését, adjon magyarázatot arra, hogy az elmúlt egy évben hova tűnhetett zuglói képviselője, továbbá a személyéhez köthető 100 millió forintos köztartozás. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a főváros XIV. kerületében április 23-án Sápi Attila szocialista önkormányzati képviselő eltűnése miatt kell időközi választást tartani, a választópolgároknak pedig joguk lenne tudni, mi áll az ügy hátterében. 

Azt se tudjuk pontosan, hogy az eltűnés mit jelent: eldugták valakik, el kellett valahova mennie, le kellett lépnie vagy pedig végleges megoldást kerestek, akik mondjuk eltették láb alól” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, szerinte a körülmények vizsgálatakor az is látható, hogy valamilyen bűncselekménynek lennie kell a háttérben, mivel egy százmilliós köztartozás köthető Sápi Attilához.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy egyre több olyan nagy, közpénzt érintő ügy van, amelyben „nyakig benne vannak az MSZP-s politikusok”. Példaként említette a 4-es metró dossziéját, amely szerinte olyan baloldali, balliberális politikusokkal van tele, akik „minden elől megpróbálnak menekülni”. Szerencsére ebben a 167 milliárd forintot érintő, minden idők legnagyobb korrupciós botrányában komoly rendőrségi nyomozás van – fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint az ügynek vannak olyan szálai is, amelyekben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának kell majd segítenie a nyomozást.

A Fidesz alelnöke hasonló esetként említette Botka László szegedi polgármester, szocialista miniszterelnök-jelölt és a Szeviép-ügyét, amelyben szerinte 11 milliárd forint tűnt el, miközben ötszáz munkavállaló nem kapta meg a fizetését.

(MTI)

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. március 20. 16:06
Milyen volt a tisztessége? Nem tudom már.... Homokmégyen is áthaladt- Rá vár Sárvár.
Zokni
2017. március 19. 18:11
Nem babra megy a játék. Mindent kihasználnak. Ez minden bizonnyal egy emberi tragédia. De nem számít. Nem veszíthetnek. Nem babra? Nem. Másra. És bármi is az, milliárdban mérik.
csuka
2017. március 19. 09:06
FIDESZ-MSZP, ki lop többet vetélkedő. Két kurva vitatkozik, ki a nagyobb kurva...
liberálzöld.
2017. március 19. 08:49
Megölte a dunaújvárosi Fideszes képviselő? Rutinja van benne ... "Fidesz: Magyarázza meg az MSZP, hová tűnt a zuglói önkormányzati képviselője!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!