Nógrádi György: Erdoğant erősíti az isztambuli terrortámadás

2017. január 02. 08:27

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a törökországi merényletek Recep Tayyip Erdoğan török államfőt erősítik, mivel azt sugallják a lakosságnak, hogy Erdoğan a rend, a biztonság és a nyugalom, mögé kell felsorakozni.

2017. január 02. 08:27

Nógrádi György az M1-en hétfőn azt mondta, a merényletek tiltakozások a török politika és a kurdok elnyomása ellen, ám céljukat nem érik el, inkább kontraproduktívak.

Nógrádi úgy fogalmazott, tökéletes biztonság jelenleg nem létezik, szerinte 2017 nem a béke éve lesz, hanem további merényletek várhatók. Az isztambuli Reina Clubban szilveszter éjszaka elkövetett támadásban legkevesebb 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek.

Egyelőre nem világos, kik állnak a merénylet hátterében, a rendőrség hajszát indított a tettes kézre kerítése érdekében. Az áldozatok között sok a külföldi, de a Külgazdasági és Külügyminisztérium eddigi információi szerint nincs köztük magyar állampolgár. (MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alex_De_Souza
2017. január 02. 19:07
A helyzet röviden annyi, hogy a Magyarországgal abszolút korrekten, tisztelettudóan viselkedő Erdogant és országát egyrészt a barbár állam korcsai, másrészt a kőkemény sztálinista eszmék mentén szerveződő kurd terror és bűnszervezetek, tehát az emberiség söpredékei támadják. Az előbbiekről nagyjából mindenki tudja, hogy kicsodák, az utóbbiakat a hazug európai mainstream politikai elit és média szereti valamiféle romantikus szabadságharcosnak beállítani. Pont azok, akik Magyarországot is folyamatosan támadják 2010 óta. A PKK és társai kőkommunista szervezetek, amik messze nem reprezentálják a 15-20 millió törökországi kurdot, akik egyébként a kétezres években megkaptak szinte minden Európában is megkövetelt kisebbségi jogot. A nyugat-európai kurd diaszpórán keresztül az ottani heroin kereskedelem komoly részét irányító PKK, Európa szerte komoly szervezett bűnözői hálózatot tart fenn, az ottani kormányok hallgatólagos támogatásával. Aki nem hiszi csak írja be a googlebe: PKK Wikileaks. Ebből a pénzből és vadi új, német fegyverekkel gyilkolásznak, szegény, és tanulatlan kurd kamaszok tízezreit értelmetlen, soha meg nem nyerhető háborúba vezetve a török állam ellen. Amihez minden segítséget megkapnak a nyugat-európai és amerikai titkosszolgálatoktól, mert Törökország 2013-ra túl erős lett. Akkora a világ 15./16. legnagyobb gazdasága lett a török, kiváló geopolitikai helyzettel, erős hadsereggel,önállósodó hadiparral, dinamikusan növekvő, fiatal lakossággal. Erdogan pedig elődivel ellentétben - pláne EU tagság nélkül - nem volt hajlandó úgy ugrálni, ahogy az euro-atlanti urak fütyültek. Sok mindenben az oroszokkal, és a kíniakkal is együttműködve önálló regionális középhatalommá vált, aki afelé húz a globális sakktáblán, aki többet ígér. 2013-tól aztán egy durvább eszközökkel próbálták megtörni Törökországot, amire ők is egyre durvább válaszokat adtak, így fajult idáig a helyzet. Én viszont úgy tekintem, hogy éppen azok az államok, érdekcsoportok teszik ezt Törökországgal, akik tűzzel-vassal küzdenek egy erős Magyarország ellen is, így nem kérdés kinek a pártján kell állnunk.
Morgen
2017. január 02. 09:53
Szépen szervezett világunkban az öldöklés előidézése, sőt behívása növeli a hatalmat.
Apanna
2017. január 02. 09:48
Szerintem e mögött is erdogán van, így igazolja a kurdok kiírtását, és nyugodtan keverheti a szart, még Szíriába is behatolhat, mert van mire hivatkozni. Kíváncsi leszek, ha vége lesz ennek a háborúnak, milyen igényei lesznek.
thymian
2017. január 02. 09:34
"Egyelőre nem világos, kik állnak a merénylet hátterében" Az IS beismerte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!