Jazidi nők kapták az idei Szaharov-díjat

2016. december 13. 12:58

Olyan női jazidi aktivisták kapták az Európai Parlament emberi jogi díját, akiket az Iszlám Állam fegyveresei 2014-ben elraboltak és rabszolgasorba kényszerítettek.

2016. december 13. 12:58

Átadták az idei Szaharov-díjat a kiválasztott jazidi emberi jogi aktivistáknak kedden az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.

A gondolat- és véleményszabadságért folytatott küzdelem elismeréseként adományozott kitüntetést Martin Schulz, az uniós parlament elnöke adta át az iraki jazidi kisebbség, illetve a szexrabszolgaság áldozatául esett nők jogaiért küzdő Nadia Murádnak és Lamija Aji Basárnak.

A díjazottak azok közé a nők közé tartoznak, akiket az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei 2014-ben elraboltak és rabszolgasorba kényszerítettek. (MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. december 13. 13:43
Bokros Lalyos bácsi meg, az idén megkapta a Szaratov díjat.
Emberi Százlábú
2016. december 13. 13:17
Szerintem Lord Soros György érdemelné meg, ugyanis nagy erőfeszítéseket tett a gaz náci magyar fasiszta rasszista homofób xenofób gyűlöletkeltő diktatúra ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!