Sosem látott Fidesz-bukta Lakiteleken

2016. május 09. 17:33

Megsemmisítő vereséget szenvedett a Fidesz Lezsák Sándor pátriájában, a rendszerváltás folyamatában játszott szerepe miatt jelképes helynek számító Lakiteleken. A vasárnapi időközi választáson nem elég, hogy független polgármestert választottak a nagyközségben, de a testületbe is kizárólag pártonkívüliek kerültek. Fideszes egy sem.

2016. május 09. 17:33

A korábbi polgármestert, a független Zobokiné Kiss Anitát választották a Bács-Kiskun megyei Lakitelek első emberének - a 3784 választásra jogosult lakos közül 2320-an adták le szavazatukat a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. 

A választást azért kellett kiírni, mert alpolgármesteri kezdeményezésre január 26-án a képviselő-testület feloszlatta magát. Az esztergomihoz hasonló helyzet állt elő: a független polgármesterrel nem volt hajlandó együttműködni a fideszes képviselő-testület. 

A lakitelekiek azonban másféle, de csattanós választ adtak: települést 2014 óta vezető, és a polgármesterségért az időközi választáson újra induló Zobokiné Kiss Anitára 1377-en szavaztak, A Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjeként induló Madari Andor viszont csak 827 szavazatot kapott. (a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Zoltán Péter 52, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Bencsik Mihály 7, míg a szintén független Kalócz Gábor 6 vokssal volt kénytelen beérni.)

A testületbe egyetlen fideszesnek sem sikerült bejutnia a nagyközségben, ami váratlan fejlemény a Lezsák Sándor körzetébe tartozó, a az országgyűlési képviselő otthonát is adó településen, amely a rendszerváltásban elfoglalt helye miatt szimbolikus hely is. A hat képviselői helyre összesen tizennyolcan pályáztak, végül azonban kizárólag függetlenek jutottak be: Szentirmay Tamás 1280, Dakóné Harkai Csilla 1267, Csikós Mihály 1243, Bende László 1203, Mihalik Tibor 1182 és Dékány Zoltánné 1149 szavazattal. 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. május 10. 13:14
SIMICSKA: ORBÁN JELENTETT RÓLAM Simicska Lajos szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek jelentéseket kellett készítenie róla évtizedekkel ezelőtt, amikor katonák voltak. Az interjút közlő Mandiner.hu kérdésére a Miniszterelnökség cáfolta az üzletember állításait. – Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad – Simicska Lajos szerint ezekkel a szavakkal állt elé Orbán Viktor miniszterelnök katonaságuk idején. Az üzletember szerint ekkor megbeszélték Orbánnal, hogy majd együtt találják ki, hogy mi álljon a jelentésekben. Mint mondta, amikor leszereltek, Orbán Viktort kiemelték közülük. „Úgy mentünk haza a leszerelő- vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk” – mondta Simicska, hozzátéve, később a leszerelőbulin megjelent Orbán, s azt mondta: „alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott”. Az üzletember ezzel kapcsolatban a portálnak azt mondta, harminc éven át elhitte Orbán Viktornak, hogy így történt, de ma már nem tudja, mit gondoljon. http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/simicska-orban-jelentett-rolam-1276293 ------------------ Az igazi kérdés az, hogy katona és szobatársán kívűl még hányról jelentett Orbán spicli. Hány ember életét tette tönker akik a mai napig se tudják ki árulta el őket? A felcsúti cigány árulta el őket de az agyhalott zsideszbolsiknak ez rendben van mert az agyhalott zsideszbolsik mindent lenyelnek.
Mindjárt
2016. május 10. 10:33
A felcsúti spicli mocska: KI IS AZ A ORBÁN VIKTOR? VIKTORKA APJA, ORBÁN GYŐZŐ MSZMP-S PÁRTTITKÁR VOLT. ANYJA A PEDAGÓGUSI PÁLYÁT CSERÉLTE FEL EGY PÁRTBIZOTTSÁGI ÁLLÁSÉRT. KIS VIKTORUNK, HOGY HŰ MARADJON CSALÁDJÁHOZ, MÁR A GIMNÁZIUMBAN KISZ-TITKÁR LETT, MAJD FOLYTATTA AZ EGYETEMEN.
Mindjárt
2016. május 10. 10:31
A felcsúti cigány mocska: ORBÁN VIKTOR ÉS LÉVAI ANIKÓ ELHALLGATOTT TITKA: "APUKA" ÁLLAMBIZTONSÁGI ÜGYNÖK VOLT Ha valaki még nem jött volna rá, miért ellenzi Orbán Viktor az átmentett állambiztonsági múlt feltárását, az ügynökügyek törvényes rendezését, a vétkesek megnevezését, az áldozatoknak járó erkölcsi elégtételadást, azoknak egy újabb adalékkal szolgálunk. Ha valakinek eddig még nem tűnt volna fel, miért előny ma a rehabilitált állambiztonsági múlt, miért védi Orbán Viktor a volt besúgókat, miért nevez ki állami és kormányzati pozíciókba volt hivatásos tiszteket, miért tünteti ki őket és garantálja békés nyugdíjas éveiket, az olvassa el lassan és tagoltan az alábbi tényeket, és gondolkodjon el róluk. Orbán Viktor apósa, feleségének, Lévai Anikónak az édesapja, Lévai István állambiztonsági ügynök volt. Forrás: https://kuruc.info/r/2/139965/
Mindjárt
2016. május 10. 10:16
Intelem a zsideszbolsiknak: Ne kommunistázzatok mert egy mocskos kommunista pártot támogattok. Orbán vizíretek mocskos kommunusta szülők, kommunista kölke. Ne zsidózzatok mert a pártotok és Orbán a zsidók csicskása Ne Gyurcsányozzatok mert Gyurcsány és Orbán ugyan az a mocskos kommunista söpredék Ne cigányozzatok mert az sérti Orbánt a felcsúti cigány vajdátokat Ha ezekre emlékeztek akkor nem csináltok állandóan hülyét magatokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!