Erre a napra vártam!

2016. május 05. 13:22

A Szegedi Ítélőtábla 2015. április 24-én jogerős ítéletében 2 év hat hónap börtönbüntetésre ítélt. Ezt a jogsértő ítéletet a perújításom keretében hatályon kívül helyezte a Kúria és megszüntette a büntetőeljárást ellenem.

2016. május 05. 13:22
Hunvald György

Erre a napra vártam 1 éve és 11 napja. Hosszú idő volt, de megérte. A Kúria mai napon átvett végzésében hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék elsőfokú és a Szegedi Ítélőtábla tavalyi másodfokú döntését és megszüntette a büntetőeljárást ellenem. A Szegedi Ítélőtábla 2015. április 24-én jogerős ítéletében 2 év hat hónap börtönbüntetésre ítélt. Ezt a jogsértő ítéletet a perújításom keretében hatályon kívül helyezte a Kúria és megszüntette a büntetőeljárást ellenem.

A Kúria mindenben igazat adott, amit a perújításban leírtunk. A mellékelt végzésben a joghoz értő olvasók el fognak borzadni, amikor azt olvassák majd, hogy a Szegedi Ítélőtábla jelenlegi gyakorlatában a felmentő ítéleti rendelkezés nem minősül ítélt dolognak és nem lehet alapja a perújításnak. Magyarul a felmentésnek nincs jogi relevanciája ( Indoklás I./3). Ez még csak hagyján, de a Legfőbb Ügyészségnek is ez a szakmai álláspontja (Indoklás II./11).

A jogi egyetemeken a joghallgatók már első év első félévében tanulják azt római jogból mit jelent az ítélt dolog (res iudicata) és a kétszeres eljárás tilalma (ne bis in idem elv). Ezért hihetetlen, hogy ilyen szinten ezt „benézte” a Szegedi Ítélőtábla illetve a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, majd a Legfőbb Ügyészség.

A Kúria indoklásának III. részében a 16,25,26,31 bekezdéseiben és az egész indoklásában a joghoz értők számára világosan kifejti miért nincs igaza sem a táblának sem az ügyészségnek. Az indoklásának III. részében azután a 70,71,72 bekezdésében nagyon világosan fogalmaz arról, hogyan állt elő ez a jogsértő helyzet. Ez a súlyosan tisztességtelen és jogsértő eljárás egy alapvető eljárásjogi hiba miatt alakult ki, melynek oka a Szegedi Ítélőtábla jogsértő eljárásán alakul. Megjegyzem az eredendő bűnt az ügyészség követte el, amikor nem egyesítette, hanem ki tudja milyen szándékkal különválasztotta a kizárólag egyben elbírálható ügyeket, de erről majd egy másik bejegyzésben „beszélünk” részletesebben.

Köszönöm a Sebes Ügyvédi Irodának, hogy nem engedték azt, hogy ez a disznóság így maradjon és mindent megtettek, hogy a törvénynek megfelelő döntés születhessen.

Kedves olvasóim, jó olvasást kívánok a jövőben is.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothcsaba-XSV
2016. május 05. 22:26
Köszönheted ennek a eu által megvédett bírói társaságnak akiket gondolom busásan meg jutalmaztál a meg szerzett cs...ó pén.....l.
gudmen
2016. május 05. 22:06
egy ideális világban hunvald éveket töltene a rács mögött...ahogy bakonyi efftársak mészáros lörincek és szijjárto petik is... csakhogy a közvagyon fosztogatoit valamilyen magyaros suicid vircsaftbol egyik oldal pajzsra elemeli, akiket még pályája csucsán álképviselt.....nalám ugyeugye felmentette a "független" biroság...de majd döbbenten szemléli, ahogy hunvald szegény többszörösösen meghurcolt haramiát lassan köztársasági nagykerettel tüntetik ki...ugy a teljes felsöoktatási büdzsét rekvirálo tarsoly csabi fütyörészve jön majd ki a biroságrol...
Horpadt Bölény
2016. május 05. 22:01
Állj be rabbinak,vagy pöcsnek te ártatlan bárány
Tintamin
2016. május 05. 21:35
Az igazságszolgáltatás becsődölt. Vagy Polt Peti nem volt időben a vártán. Tényleg, Polt Peti felesége az MNB-nél havi 5 miskát keres. Nincs is a matolcsy-alapítványoknál semmi látnivaló....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!