Házszabályt is sértett volna Rubovszky, hogy időt húzzon

2016. május 10. 18:57

A Hír TV felvette, ahogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke arról beszél egy képviselőtársának: akár házszabályt is sértene egy jobbikos javaslat napirendre nem vételével, csak hogy időt húzzon.

2016. május 10. 18:57

Egy képviselőtársával beszélgetve indokolta meg a KDNP-s Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke, miért nem engedi napirendre a Jobbik javaslatát, miszerint írják bele az alaptörvénybe a menekültek magyarországi betelepítésének tilalmát. Rubovszky gyakorlatilag elismerte, hogy pártpolitikai érdekek mentén hozta meg a döntést, miközben egy Fidesz-Jobbik-paktumra célzott: „Tudom, hogy ez a feltétele a megszavazásnak. Hozzáteszem, hogy jó feltételt szabtak, mert ha beteszi az alkotmányba, akkor okafogyott a népszavazás. Akkor mi a francért szavazzuk meg a népszavazást?” Rubovszky pechjére a Hír TV kamerája mindezt rögzítette

A Hír TV szerint a két párt úgy egyezhetett meg, hogy a fideszesek tárgysorozatba veszik a Jobbik alaptörvény-módosítását, cserébe a jobbikosok megszavazzák a kormánypártok alkotmánymódosítását a terrorveszélyhelyzetről.

A Hír TV azt is felvette, ahogy Rubovszky belengette: akár házszabályt is kész sérteni, hogy időt húzzon. „Azért ne vegyük napirendre, mert ha elutasítom a tárgysorozatba vételt, nem lehet vitatkozni a plenárison, és inkább húzom el az időt, akár még házszabálysértés árán is” – mondta az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke. A Jobbik április közepén nyújtotta be az alkotmánymódosítást, ami azóta az igazságügyi bizottság elnökénél pihent.

A jobbikos előterjesztést végül kedden lesöpörték a bizottság asztaláról.

Az Alfahír ennek kapcsán megkérdezte Halász Jánost. A Fidesz-frakció szóvivője szerint nincs azzal gond, hogy felvétel bizonyítja, hogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke házszabálysértésre készült, hiszen Rubovszky ezt végül nem tette meg. „Elkövettünk házszabálysértést? Nem. El fogunk követni házszabálysértést? Nem” – válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik