Népszabadság: Jegybanki alapítványok felügyelőbizottsági tagja Polt Péter főügyész felesége

2016. április 25. 09:32

Több fronton is érintett a Magyar Nemzeti Bankkal, illetve annak alapítványaival kapcsolatban Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter főügyész felesége – írja a Népszabadság. Polt-Palásthy Marianna a jegybank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, emellett az egyik jegybanki alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, egy másiknak a tagja.

2016. április 25. 09:32

Polt Péter főügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna a jegybanknál betöltött igazgatói pozíciója mellett két jegybanki alapítványban is felügyelőbizottsági tag – írja a Népszabadság. Polt-Palásthy Marianna szintén felügyelőbizottsági tag a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-ben, amelyet a hat Pallas Athéné Alapítvány közösen hozott létre.

Az alapítványok felügyelőbizottságaiban és kuratóriumaiban főleg MNB-tisztviselők kaptak helyet, de érdekes további tagok például Bogár László közgazdász és Lentner Csaba korábbi MIÉP-es képviselő.

Pénteken kerültek nyilvánosságra a jegybank alapítványainak költései, amelyeket korábban törvénnyel igyekezett titkossá tenni a kormánypárti többség, de a titkosítás az Alkotmánybíróságon elbukott. A jegybank alapítványai például hatszázmillió forinttal támogatták a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségében működő New Wave cégcsoportot, a VS.hu, a We Love Budapest és a We Love Balaton kiadóját. De sok pénz jutott például a Matolcsy Györgyről szóló Sakk és póker című könyv kiadására és több nyelvre történő fordítására is. 

Az Együtt feljelentést tett az ügyben. A párt már korábban is tett feljelentést a jegybanki alapítványok ügyében. Akkor Pápa Levente egy fényképet posztolt Facebookra, amely az együtt ebédelő főügyészt és jegybankelnököt ábrázolta.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. április 25. 16:30
Orbanisztán erről szól...
Szvidrigajlov
2016. április 25. 16:02
Nem térek napirendre. Azért az a néhány tízmilliárdos MNB nyereség jól jött volna az államháztartásnak, nem? Jobban kedveltem volna, ha az MNB befizeti a költségvetésbe nyereségként, majd onnan kifizetünk egy két kötvénylejáratot, hátha akkor az adósság netto is csökkenne, nemcsak GDP arányosan, és esetleg megnyílna az esély egy ÁFA korrekcióra, vagy egy egészségügyi reformra, vagy ilyesmi. Mert egyébként így haszontalan össztársadalmi szempontból az MNB pénze. Merthogy ki a f.om az a VS.hu? Vagy a többi alapítványi támogatott? Bogár Laci bácsiak mi a véleménye vajon?
csuka
2016. április 25. 13:01
A maffia szervezet kiépült. Exponenciálisan lehet növelni a lopást. CSAK A FIDESZ/DSZ HAZAÁRULÓ, ÜGYNÖK MAFFIA !
Szvidrigajlov
2016. április 25. 11:49
1. Alapítványt tenni nem bűncselekmény. 2. Alapítványt támogatni nem bűncselekmény. 3. Közpénzből alapítványt tenni vagy támogatni sem bűncselekmény. 4. Hűtlen kezeléshez eredményre (vagyoni hátrány) van szükség, hogy bűncselekménnyé váljon. Ilyen vagyoni hátrányról nem tudunk. Ezek után feljelentik a Matolcsit, majd nem lesz büntetőügy belőle és az egészet ráverik a Polt Péter feleségére. Szép taktika. Mindezek ellenére ez az egész Pallas ügy, elég GÁZ! Sok mindent megengedek ezeknek, ha látom az értelmét. De Mészárost és ezt a Pallas ügyet nem tudom kezelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!