Felmondja Csipak Fashion Street-szerződését a Belváros

2016. március 11. 19:17

LMP-s és kormánypárti szavazatokkal bontották fel azonnali hatállyal Csipak Péter cégének közterület-használati szerződését az V. kerületben. Steiner Pál és Juhász Péter nem vett részt a szavazásban.

2016. március 11. 19:17

A csütörtöki zárt ülésén hozott döntése értelmében azonnali hatállyal felbontja a Csipak Péter érdekeltségébe tartozó, offshore hátterű céggel kötött közterület-használati szerződést Belváros-Lipótváros Önkormányzata – írja az Origo. A kerület alpolgármestere, Böröcz László által jegyzett előterjesztést a kormánypárti többségen kívül az Origo szerint az LMP képviselője is megszavazta. Az önkormányzat álláspontja szerint az Immobilia Zrt. többszöri felszólításra sem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét, miszerint csak minőségi rendezvények és szolgáltatók számára bocsátja rendelkezésére a területet.

A helyi ellenzékből nem szavazott az MSZP-s Steiner Pál, korábbi polgármester – a kerület az ő vezetése alatt is üzleti kapcsolatban állt Csipakkal –, és Juhász Péter, az Együtt képviselője. Steiner azzal indokolta döntését, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást a szavazást megelőzően, és ha a kerület valóban a zsibvásárt szeretné megszüntetni, akkor a Váci utcában is ennek megfelelően kéne eljárnia. Juhász azért nem szavazott, mert „nem akar részt venni a fideszes belháborúban”, illetve az előterjesztés alapján nem tudta eldönteni, jogszerű-e a szerződés felmondása.

50 évre szólt volna a szerződés

Az Immobilia Zrt.-vel az önkormányzat 2008-ban kötött megállapodást 50 évre, a Fashion Streetként is ismert Deák Ferenc utca közterület-használatára, amiért cserébe a cég a helyi szállodákkal közösen felújította a Vörösmarty tértől a Deák Ferenc térig húzódó utcát. Egy kedvezményes időszakot követően évi mintegy 50 millió forintot fizetett a cég a közterület használatáért.

Csipak korábban azzal került be a hírekbe, hogy 2015-ben első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért házát részben természetvédelmi területre építette.

*

Fotó: Google Street View

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2016. március 12. 19:54
Szegény. Ja, nem.
balbako_
2016. március 12. 16:10
jó, és?
GV0917
2016. március 12. 08:53
A Steiner és BŰNE. Az óvári Khüne, A Libás ,alias Bajna(i) Akkor is bevallja... Ami van még, mard el! Kender mint a tenger! Szívhatsz mint a szúnyog, Amíg meg nem unod! De ha egyszer feiront, Szétesik a "Népfront". Oda lesz a a villád, Elolvadt a "millád"!
h.kovacs
2016. március 12. 06:51
vajon ki fogja megkapni az elvett bizniszt ? úgy izgulok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!