Áder visszaküldte a parlamentnek a nokról szóló törvényt

2016. március 24. 09:03

Áder szerint a törvény tisztázatlan és ellentmondásos rendelkezéseket tartalmaz a nok és a közösséget működtető, annak vagyonát kezelő szervező jogállásával, szervezetével és működésével kapcsolatban.

2016. március 24. 09:03

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt Áder János köztársasági elnök csütörtökön. A jogszabályt egy hete fogadták el a képviselők a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal javaslatára.

Áder János visszaküldő levelében azt írta: támogatandó célkitűzés a családok otthonteremtési lehetőségének bővítése állami támogatással, ám ennek végrehajtása áttekinthető, a folyamatban résztvevőknek megfelelő garanciákat biztosító szervezet kialakítását igényli, a működés szigorú hatósági felügyelete mellett.

Álláspontja szerint a törvény nem felel meg ezeknek az elvárásoknak, mert tisztázatlan és ellentmondásos rendelkezéseket tartalmaz a nok és a közösséget működtető, annak vagyonát kezelő szervező jogállásával, szervezetével és működésével kapcsolatban.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2016. március 31. 20:38
Az meg különösen szomorú, hogy a kormánypárti képviselőkön ez úgy átment, mint kés a vajon.
Teknős
2016. március 31. 20:38
Ez az egész a fidesz elvtelenségét és pofátlanságát bizonyítja. Benne van, hogy egy havert támogassunk, hogy köpjük szembe a 2010 előtti saját magunkat és benne van az a negyképűség, ami Magyarországon soha semmilyen politikai erő nem engedett meg magának és ami megbuktatta a fideszt 2002-ben. De egyszerűen nem tudom sajnálni azokat, akik ebbe belemennek. Az összes előre borítékolhatóan gazember, aki tudván tudja, hogy erkölcstelen görény dolgot tesz, de amikor belemegy, akkor úgy gondolja, ő még győztese lesz a pilótajátéknak. Ez az egész a Fidesz állatorvosi lova. Undorító, amit csinálnak.
liberálzöld.
2016. március 31. 20:38
Nagy dolog! A "T. Ház" meg újra elküldi és Áder bekaphatja. Na nem mintha nem előre megkoreografált táncrend szerint menne a dolog.
maanzaad
2016. március 31. 20:37
:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!