Együtt: A kormány ne a tanárokat fenyegesse!

2016. január 19. 12:10

Szigetvári Viktor azt szeretné, hogy a kormány „ne fenyegesse a pedagógusokat”, ehelyett inkább tárgyaljanak a szakszervezetekkel. A politikus arra is felszólított, hogy az oktatásban csökkentsék a lexikális tudás túlsúlyát, és inkább versenyképes tudást adjanak át a gyerekeknek.

2016. január 19. 12:10

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy „ne fenyegessék a pedagógusokat”, ehelyett inkább tárgyaljanak a szakszervezetekkel. Szigetvári Viktor keddi, budapesti, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) előtt tartott sajtótájékoztatóján azt is kérte, módosítsák a költségvetést, mégpedig úgy, hogy például a paksi bővítésre, olimpiai felkészülésre vagy stadionépítésekre szánt pénzekből az oktatás javára csoportosítsanak át. A politikus arra is felszólított, hogy az oktatásban csökkentsék a lexikális tudás túlsúlyát, és inkább versenyképes tudást adjanak át a gyerekeknek.

Szigetvári Viktor azt mondta: miközben erősödik a tanárok tiltakozása, a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter választókerületéhez tartozó Makón elkezdték „lenyomozni” azt a gyógypedagógust, aki csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestülete által indított tiltakozáshoz. Hozzátette, hogy önkormányzati képviselőik valamint helyi sajtóorgánumok is sok jelzést kaptak arról, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó pedagógusok után a Klik térségi vagy tankerületi vezetése elkezdett érdeklődni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy retorzióktól kell félniük azoknak a pedagógusoknak, akik jobban akarnak tanítani, ezért elmondják a véleményüket.

Üdvözlik, hogy tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Az Együtt üdvözli, hogy a kormány kedden tárgyal a szakszervezetekkel, de az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a kabinet látszategyeztetéseket folytat, ezért „meglepődnék, hogy ha a kormány most megállapodni akarna a szakszervezetekkel” – felelte kérdésre Szigetvári Viktor. Egy újabb felvetés kapcsán arra is reagált, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn hitelesítette Kész Zoltán független országgyűlési képviselő két – az állami cégeknél bevezetendő kétmillió forintos bérplafonra vonatkozó és a kampányfinanszírozással összefüggő – népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő íveit. A politikus azt mondta, hogy egyetértenek a kezdeményezéssel és ha Kész Zoltán megkeresi őket, biztosan meg tudnak állapodni az aláírásgyűjtés támogatásáról.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik