Tízezer adagnyi meleg ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet

2015. december 23. 18:51

Budapesten hat-, országszerte tízezer adag ételt oszt ki a karácsonyi időszakban az Ökumenikus Segélyszervezet. A szerdai, csepeli ételosztáshoz a Csepeli Lelkészkör támogatása is hozzájárult.

2015. december 23. 18:51

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet egyhetes budapesti akciója során hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élő családoknak. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi melegételosztását, amelynek keretében hat napon át, december 18. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki a szervezet önkéntesei, támogatói és munkatársai – olvasható az ökumenikusok MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A szerdai, csepeli szeretetvendégség menüje sertéspörkölt tésztával, savanyúság, kenyér, tea és szaloncukor volt. Az ételosztás költségeihez a Csepeli Lelkészkör 200 ezer forinttal járult hozzá. Az étkeztetési programban a szervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat. A karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 10 ezer adag meleg ételt osztanak ki országszerte.

Segítene? Hívja a 1353-at!

A nagyszabású ételosztás kapcsolódik az ökumenikusok szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 13. 18:58
Áldott, boldog karácsonyt kívánok minden levelezőtársnak és Mandineresnek!
Sulammit
2015. december 26. 19:29
Ismered-e, tudsz-e róla valamit? Arról a hajléktalan nőről, aki verseket ír és nem is akármilyeneket. Eöry Ajándok kiadta egy verses kötetét a néninek. A TV-ben láttam egyszer és a verset is felolvasta, mondhatom nagyon jó vers. Úgy emlékszem, hogy 2000 Ft a könyv, de se a néni nevét, sem a könyv címét nem tudom. Hurrá megtaláltam! Látod, hogy mire jó a net? Ez az a néni. http://www.vargamakai.com/drpl_miatyankom.html
Sulammit
2015. december 26. 19:22
Úgy tudom, de javíts ki, ha rosszul, hogy a Kádár rendszerben közveszélyes munkakerülőnek hívták azokat akik nem akartak dolgozni. Mindenkinek dolgoznia KELLETT! Nem az, hogy nem akar és majd koldulásból eléldegél. Én is jelzem hogy nem két napig tartanak a jótékonykodások. Rendszeresen kapom a csekkeket onnan, ahol már adakoztam. A szépen összeállított csomagok is rendszeresen mennek a rászorulóknak. Nagycsaládosoknak, időseknek, betegeknek, mert róluk sem feledkeznek meg a szervezetek. És ahhoz, hogy ezek megérkezzenek a rendeltetési helyükre, sok szorgalmas kézre van szükség és olyanokra, akik nem sajnálják erre az idejüket. Teréz anya szeretett volna a lányaival segíteni a szegényeken és éhezőkön, de Kádár megtiltotta, mondván, hogy Magyarországon nincsenek ilyenek. Egy nagy hazugság volt, mert nem véletlenül akart ide is jönni Kalkuttai Teréz anya.
Sulammit
2015. december 26. 19:12
Akik az aluljárókban és kapualjakban részegen alszanak, szerinted nem éheznek meg időnként, ételre is, nem csak alkoholra. Ők már munkára nem igen foghatók. De nem is hajlandók. Ez a társaság az év MINDEN NAPJÁN ott áll reggelenként a Széll Kálmán téren, ahol a máltaiak osztanak ételt nekik. Legalább 10 éve, de lehet, hogy több. Nem azt mondom, hogy csak ők állnak sorba, de mindegyikük tudja, hogy hol mikor osztanak kaját. És miből? A MI adományainkból. Te szoktál adakozni? Találsz olyan országot, ahol ez nem szokás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!