A bíróság szerint nem sérti a német jogot a saríarendőrség

2015. december 10. 19:27

Nem sértették meg a törvényeket azok a szalafisták, akik „saríarendőrség” feliratú dzsekikben járőröztek Wuppertal utcáin – döntött a bíróság az Origo szerint. Az ügyészség fellebbezett.

2015. december 10. 19:27

Kilenc embert vettek őrizetbe 2014 szeptemberében a nyugat-németországi Wuppertal városában, akik „saríarendőrség” feliratos dzsekikben járták az utcákat, megállították az embereket, és felszólították őket, hogy ne járjanak diszkóba, kaszinóba és bárokba.

Egy német bíróság döntése értelmében azonban a „járőrök” nem sértették meg sem az egyenruha-viseléssel, sem pedig a gyülekezéssel kapcsolatos törvényeket, így nem vonják őket felelősségre.

Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet – számolt be a BBC.

Az úgynevezett saríarendőrséget egy szalafista prédikátor, Sven Lau szervezte meg. 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mekkkkelek
2015. december 11. 14:38
Itt meg nem szabad alakzatban fekete mellényben menetelni mert akkor fújj a belem jön ki rohadt náci magyargárda vagyok mi? Miért nem szervezi valaki meg a belem keresztény rendőrséget?Ja,hogy akkor rohadt nácifasisztaintoleránsiszlamofóbkirekesztőtudjamégmif@szom lenne az illető. Vagy ez Világháborúból.Ez már egy sária bíróság volt?Ha igen akkor értek mindent...
antioxi
2015. december 11. 13:59
A "bevándorlók, migránsok, stb" integrálásának alapvető kritériuma (A. Merkel szerint!), hogy a fogadó ország (Németország) törvényeit el kell fogadni, és azok szerint kell élni. Akkor most mi van?!
berzsian56
2015. december 11. 11:01
És meddig lehet még a saria szerint németországban bűntetlenül németül beszélni? Nem sérti e véletlenül ez a sok" idegen beszéd" a bevándorlók érzékenységét?
hakos
2015. december 11. 09:18
Szóval Németországban a 20. század elején az SA, a 21. század elején pedig az SP járőröz. Ezek a németek nem férnek a bőrükbe...:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!